Відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність»
опубліковано 04 квітня 2024 року о 15:00

Під час засідання заслухали інформацію представників Територіального управління Бюро економічної безпеки та Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області про проведення ревізій, аудиту та перевірок у державних та комунальних установах області.

Впродовж І кварталу 2024 року Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій провело 12 контрольних заходів та виявило фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, загалом на 14,2 млн грн.

Зокрема зафіксовані випадки, коли після проведення публічних закупівель та укладання відповідних договорів, за ініціативою постачальників укладалися додаткові угоди, якими неправомірно збільшувалася ціна закупівлі. Головним чином це стосувалося закупівлі електроенергії, дизельного палива та продуктів харчування. Внаслідок таких порушень постачальним організаціям загалом зайво сплачено 6,6 млн гривень.

Завдяки вжитим заходам впродовж кварталу відшкодовано втрат фінансових та матеріальних ресурсів загалом на 10,3 млн грн. Також, на виконання зобов’язань за результатами моніторингів закупівель відмінено 3 процедури закупівлі на 3 млн грн та розірвано 4 договори на 9,4 млн грн.

Під час засідання також йшлося про використання надходжень від ПДФО військовослужбовців за 2022-2023 роки. Прозвітували Сокирянська, Вижницька та Кельменецька громади.

«Робоча група продовжує свою діяльність, триває моніторинг закупівель та використання бюджетних коштів у громадах та комунальними підприємствами і установами.Надзвичайно важливим є попередження незаконної діяльності у сфері бюджетного фінансування. Витрати мають бути раціональними, законними, прозорими. Першочерговий пріоритет - видатки на оборону та підтримку військових формувань», - зазначає заступник начальника Чернівецької ОВА з оборонних питань Руслан Домніцак.

Якщо ви виявили недоцільну закупівлю, скористайтеся формою для повідомлення https://bukoda.gov.ua/gromadyanam/prozorist-ta-pidzvitnist

Заповнивши зазначену форму, ви інформуєте членів робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Чернівецькій ОВА про неналежне використання бюджетних коштів органами державної влади та місцевого самоврядування, державними та комунальними установами.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux