Старт основної сесії НМТ: що треба знати учасникам
опубліковано 17 липня 2022 року о 17:00

Завтра, 18 липня, на Буковині стартує основна сесія національного мультипредметного тесту.


Для допуску до екзаменаційного центру учасник має пред’явити документ, що посвідчує особу (паспорт громадянина України, паспорт для виїзду за кордон, посвідчення водія, посвідка для тимчасового проживання тощо).


Учасникам рекомендовано мати при собі ручку та пляшку води. Аркуш паперу для чернеток нададуть на ТЕЦ.


Під час виконання завдань з математики учасники зможуть користуватися формулами, які є у вкладці «Довідкові матеріали».


Учасники зможуть самостійно розподілити час між блоками. Після натискання на кнопку «Розпочати роботу над тестом» з’явиться таймер відліку часу, який показує, скільки залишилося до завершення роботи над тестом. Розпочати роботу можна з будь-якого блоку. Повернутися до виконання завдань окремого блоку і надати та зберегти відповідь можна протягом усього часу відведеного на тестування.


Робота над тестом призупиняється та учасник буде позбавлений права продовжувати тестування, якщо він має при собі або на своєму робочу місці засоби зв’язку, пристрої зчитування, друковані або рукописні матеріали.


У разі надходження сповіщення про повітряну тривогу на будь-якому етапі роботи на ТЕЦ, організовується вихід до укриття цивільного захисту. Якщо повітряна тривога під час проведення НМТ триватиме більше ніж 1 година 15 хвилин – тестування не буде проводитися (окрім ТЕЦ, у яких НМТ проводиться в одну зміну, але за умови, що повітряна тривога триватиме не більше 2 годин). У такому разі учасники зможуть пройти тестування під час додаткової сесії. Для цього на інформаційній сторінці з 1 по 10 серпня буде відкрито доступ для реєстрації.


Якщо пропав Інтернет чи вимкнули світло, то робота призупиняється до відновлення доступу до мережі Інтернет чи включення світла. Якщо відновлення триватиме більше ніж 1 година 15 хвилин, тестування не продовжуватиметься, а учасники матимуть змогу підтвердити свою участь на додатковій сесії.


Якщо учасник потребуватиме медичної допомоги – йому викличуть швидку. Відтак, якщо вступник зможе продовжувати роботу, то у сервісі НМТ додасться втрачений час до часу, відведеного на виконання тесту.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux