Підсумки тижня 06.11-12.11
опубліковано 12 листопада 2023 року о 20:00

Підсумки тижня:

Працюємо над покращенням митно-прикордонної інфраструктури. Підсумували рік роботи автомобільного пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус».  Українсько-румунський кордон тут перетнули понад 432 тисячі громадян. 

Актуалізуємо Стратегію розвитку Чернівецької області на період до 2027 року. Провели засідання-обговорення за участі представників проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Дві громади Чернівецької області – Глибоцька та Новоселицька представили Буковину на Конференції мерів ACT NOW у 2023 році Spirit Unbroken: Розширення можливостей місцевої демократії для оновлення України, яка проходила у м. Брюсель (Бельгія).

За ініціативи Міжнародної організації з міграції в м. Чернівці провели семінар з об’єднання місць тимчасового проживання ВПО для представників районних військових адміністрацій, територіальних громад та керівників місць тимчасового проживання ВПО. 

Розпочали черговий етап прийому заявок від суб’єктів малого та середнього підприємництва на отримання компенсації по двох програмах: частини вартості енергозберігаючого та енергоакумулюючого обладнання, що придбано для забезпечення роботи в умовах енергетичної кризи та релокованими підприємствами – частини вартості орендної плати за орендовані виробничі приміщення та вартості виробничого обладнання, придбаного на умовах кредитного договору з банками.  

Підтримуємо наших Героїв. З обласного бюджету виділили 10,5 млн грн на соціальну підтримку учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць та членів їх сімей. 

Понад 7,5 млн грн виділили з обласного бюджету для сталого проходження опалювального сезону 2023-2024 років у соціальних закладах. Виділені кошти розподілили між п’ятьма установами соціального захисту населення, які не мали облаштованих твердопаливних котелень або потребували їх оновлення.

Розглянули звернення, які надійшли від буковинців та внутрішньо переміщених осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах. За результатами обговорення комісія рекомендувала надати за 59 заявами матеріальну допомогу на загальну суму 162,0 тис. грн

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам  ремонтуємо КНП "Новоселицька лікарня" Це облаштування підвального приміщення під розміщення споруди цивільного захисту-протирадіаційного укриття та капітальний ремонт будівлі із запровадженням енергозберігаючих заходів.

Чернівецьких військових медиків та воїнів, які боронять Україну на Оріхівському, Марʼїнському, Бахмутському та Лимано-Купʼянському напрямках відвідали волонтери та представники Департаменту охорони здоровʼя. Передали медикаменти та необхідні речі. 

На Буковині за 9 місяців поточного року заклади охорони здоров’я провели реабілітаційні заходи в стаціонарах 1512 пацієнтам та ще 6346 – амбулаторно.

Провели засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС щодо епідситуації в Україні, пов’язаної із вірусним гепатитом А. Працюємо, аби запобігти поширенню інфекції у Чернівецькій області.

Триває облаштування укриттів у закладах освіти. Наразі роботи виконуються у Новодністровській гімназії, Банилівському опорному ліцеї ім. Івана Діяконюка, Путильському ліцеї імені Юрія Федьковича, Мамаївському ЗЗСО І-III ст. Ще на двох об’єктах в смт Глибока та с. Ширівці проходять підготовчі роботи. 

У межах програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» укладені договори між Українським фондом соціальних інвестицій та фірмами-виконавцями, Чернівецьким вищим профучилищем радіоелектроніки, Професійно-технічним училищем №8 м.Чернівці  на капітальний ремонт приміщень. 

Нагородили 4 юних буковинців — переможців міжнародних інтелектуальних змагань, виставок та конкурсів. Кожному з призерів виділена  грошова винагорода по 5 тисяч гривень.

Десять ноутбуків від благодійників отримала Глибоцька гімназія. Благодійна допомога надійшла в рамках співпраці Чернівецької ОВА, волонтерів та німецької організації Lebensfahrten e.V.

У  Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» провели фестиваль-конкурс дитячої творчості «Буковинська зіронька». 

Відзначили Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

У Чернівецькій обласній філармонії ім. Д. Гнатюка відбулось відкриття фестивалю класичної музики «Буковинський листопад»

У Чернівецькому  обласному художньому музеї відбулося відкриття ювілейної виставки творчих робіт народних майстрів, з нагоди 20-річчя Чернівецького обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України

На Буковині відбулися обласні спортивні ігри з баскетболу серед студентів закладів фахової передвищої освіти у рамках загальнонаціонального проєкту «Пліч-о-пліч "

Проведений чемпіонат України з боксу серед молоді та жінок-молоді, чемпіонат України з волейболу вища ліга , Кубок міста Чернівців з рукопашного бою «Пам’яті воїнів Героїв-Спецпідрозділу».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux