Буковина – лідер з виробництва м’яса індиків
опубліковано 11 листопада 2023 року о 19:00

Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк: Буковина – лідер з виробництва м’яса індиків.

Підприємства Чернівецької області першими в Україні 20 років тому розпочали промислове виробництво індиків, яким займаються і досі. Зокрема, понад 40% всього поголів’я індиків України утримуються саме у підприємствах Чернівецької області.

Вирощуванням індиків займаються 8 основних підприємств області. Завдяки залученню інвестицій та використання кредитних ресурсів в останні роки вдалося провести реконструкцію ряду тваринницьких приміщень та значно збільшити поголів’я птиці.

Щорічне поголів’я індиків з урахуванням 2-3 посадок птиці складає близько 850 тис. голів, в деякі роки ця кількість сягала 1 млн. Наразі функціонує 65 приміщень для утримання індиків загальною площею 95920 м2, а щорічне виробництво м’яса складає близько 13 тис. тонн.

Також вагомим досягненням у розвиток індиківництва є відкриття забійного та м’ясопереробного цехів, на яких встановлені передові європейські технології та обладнання.  Дані цехи є кращими в Україні за оснащенням. Наразі виробляється понад 50 видів продукції з м’яса індиків, яка експортується до Німеччини, Італії, Франції, Греції, Голландії, Болгарії, Молдови тощо.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux