Організацію і проведення оздоровлення та відпочинку в 2024 році буковинських дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, обговорили під час засідання відповідного координаційного обласного міжвідомчого оперативного штабу
опубліковано 10 червня 2024 року о 18:00

Організацію і проведення оздоровлення та відпочинку в 2024 році буковинських дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, обговорили під час засідання відповідного координаційного обласного міжвідомчого оперативного штабу.

Одним із найважливіших стратегічних завдань нашої держави в забезпеченні соціального захисту дитинства є реалізація права дитини на оздоровлення та відпочинок, зокрема поліпшення стану здоров'я, відновлення життєвих сил, запобігання бездоглядності дітей, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку їхніх творчих здібностей.

В Україні триває реалізації програми «єОздоровлення», яка працює за принципом «гроші ходять за дитиною». Торік путівки вперше не розподілялися в ручному режимі. Натомість батьки дітей з інвалідністю, які виховуються в малозабезпечених сім’ях та дітей з багатодітних малозабезпечених сімей отримують кошти у розмірі 15 890 грн на кожну дитину на картку і самі оплачуватимуть оздоровчі послуги для дитини в одному із визначених закладів.

Додамо, що діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти загиблих Захисників і Захисниць, діти Захисників і Захисниць, діти ВПО, які отримують допомогу на проживання, рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків мають право на отримання безкоштовних путівок у Державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек», що на Закарпатті та Київщині. Наразі 24 дитини вже отримали такі послуги з оздоровлення.

«Усі діти потребують уваги, підтримки і допомоги. Однак, маємо особливу категорію – це діти наших полеглих захисників. За ініціативи ОВА розроблена і затверджена Регіональна програма соціальної підтримки Захисників і Захисниць та членів їх сімей на 2024 рік. У рамках її виконання передбачені заходи щодо соціальної адаптації Захисників та Захисниць України і членів їх сімей, зокрема, надання грошової допомоги для компенсації частини вартості послуг з відпочинку дітям загиблих/померлих Захисників та Захисниць України у відпочинкових закладах Чернівецької області. У 2024 році такі діти зможуть отримати 15 тис грн на відпочинок у відповідних закладах Чернівецької області. На це з обласного бюджету передбачено 3 млн. грн», - каже перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

Важливо! Цьогорічна оздоровча кампанія можлива лише за умови створення 100 % безпечного оздоровчого середовища в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку (зокрема наявність відповідних укриттів), дотримання санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режимів в таких закладах, узгодження дій усіх рівнів виконавчих органів, дитячих закладів оздоровлення, відпочинку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux