Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк взяв участь у VII Міжнародному ветеранському форумі «Україна. Ветерани. Єдність», який проходить у Києві
опубліковано 22 серпня 2024 року о 21:00

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк: Разом із представниками ветеранської спільноти Буковини взяв участь у VII Міжнародному ветеранському форумі «Україна. Ветерани. Єдність», який проходить у Києві.

У фокусі уваги – українська ветеранська політика. У заході взяв участь Президент України Володимир Зеленський. Також серед учасників форуму — Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, керівники міністерств і відомств, представники ветеранських і громадських організацій, дипломати. Цей форум – платформа для обговорення питань та вироблення спільних рішень щодо підтримки ветеранів, їхніх родин та членів сімей полеглих воїнів.

Питання соціального захисту та соціальної підтримки ветеранів війни, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників війни є наразі пріоритетним напрямком роботи обласної військової адміністрації

В області діє Регіональна програма соціальної підтримки Захисників та Захисниць та членів їх сімей на 2024 рік на 12 млн 950 тис грн. Вона передбачає надання фінансової допомоги, забезпечення зубопротепротезуванням, проведення медико-психологічної реабілітації, санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю внаслідок війни, відпочинок/оздоровлення для дітей загиблих/померлих Захисників та Захисниць України, у тому числі з матір’ю/батьком чи законними представниками.

Доступна іпотека для придбання житла в рамках державної програми єОселя, для якої з обласного бюджету надаємо компенсацію частини процентної ставки у розмірі трьох відсотків річних за іпотечними кредитами для придбання житла у Чернівецькій області. У 2024 році на це передбачили 2 млн грн. Станом на сьогодні – 58 осіб користуються пільговим кредитуванням.

У відкритому «Офісі соціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей» надають такі послуги: первинне консультування військовослужбовців та членів їхніх сімей, визначення проблеми, підготовка плану дій для її вирішення; формування пакету документів, комунікація із відповідальними органами, передання документів для прийняття рішення; психологічний супровід та детальне роз’яснення з питань проходження військової служби та участі у зоні бойових дій; допомога близьким та родинам військовослужбовців у вирішенні проблемних питань, пов’язаних з проходженням віи‌ськовоі‌ служби, участі в бои‌ових діях, отримання соціальних пільг та гарантій; безкоштовний адвокатський супровід з питань правового захисту та відновлення прав військовослужбовців.

Триває утворення комунальної установи «Чернівецький обласний центр соціально-психологічної підтримки Захисників та Захисниць України «Ветеран ХАБ».

В області успішно реалізується урядова програма «єРобота». Поміж ініціатив – гранти для учасників бойових дій та членів їх сімей. Так з початку дії програми визначено 20 переможців за урядовою програмою «Грант для ветеранів та членів їх сімей» на суму більше 10 млн грн.

У Центрах надання адмінпослуг вже працюють з ветеранами у форматі "єдиного вікна".

На завершальному етапі створення центру реабілітації для наших захисників. Спільно з громадами, громадськими організаціями працюємо над тим, щоби бійці, котрі повертаються до мирного життя,відчували підтримку, турботу і мали можливість реалізуватися у новому статусі.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux