Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк підсумував тиждень роботи
опубліковано 07 липня 2024 року о 19:00

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк: "Традиційно підсумовуємо тиждень, що минає. 

Фінансування потреб Збройних сил України і підтримка наших захисників та ветеранів залишається пріоритетним завданням. Цього тижня ми спільно з асоціацією автомобільних перевізників Буковини передали 24 транспортні засоби нашим захисникам.

Чернівецька область отримала понад 66 мільйонів гривень з державного бюджету на виплату грошової компенсації  родинам осіб, які стали на захист держави. 30 родин захисників матимуть власне житло. 

Тривають ремонтні роботи в обласному госпіталі ветеранів.  Будівельники вже  розпочали утеплення приміщення та монтаж вентиляційних систем.  По завершенню усіх робіт на базі закладу функціонуватиме інноваційний реабілітаційний центр для захисників на 60 ліжок.

Заклади охорони здоров’я області активно готуються до опалювального сезону. Враховуємо і необхідність у альтернативних джерелах живлення. Усі стаціонарні заклади  забезпечені генераторами. Завдяки тісній співпраці Чернівецької ОВА з Міністерством охорони здоров’я та міжнародними партнерами медичні заклади області з початку повномасштабного вторгнення отримали 315 генераторів.  Із двадцяти закладів спроможної мережі чотирнадцять вже мають свої автономні джерела опалення. Працюємо над закриттям потреб інших закладів, щоб всі були готові до опалювального періоду.

Цьогоріч Буковина вже отримала понад 3 млрд грн податків. Порівняно з минулим роком надходження зросли на понад 20 відсотків. Лідерами за темпами надходжень є Банилівська, Топорівська, Великокучурівська, Кам’янецька, Вашківецька  громади. Дякую усім буковинцям та власникам бізнесу за чесну працю і сплату податків. Це дозволяє нам розвивати область і підтримувати Збройні сили на шляху до нашої перемоги.

Кадрові питання. Цифровізацією області відтепер займатиметься новопризначений заступник начальника обласної військової адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Валентин Пабат.   

  Відбулося засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Чернівецькій обласній військовій адміністрації. Віталія Карпенка -представника Благодійної організації «Благодійний фонд «Право на захист».  Обрали новим головою Ради.

 У Чернівецькій ОВА відбулася зустріч з керівником німецької благодійної організації «Blau-Gelbes Kreuz» Ліндою Май. Йшлося про можливі напрями подальшої співпраці, зокрема проєкти щодо обміну досвідом та навчання українських та німецьких лікарів з фізичної та реабілітаційної медицини.  

Тішать  успіхами буковинські випускники. Цьогоріч вони показали хороші результати під час складання національного мультипредметного тесту. 57 одинадцятикласників під час складання основної сесії тесту набрали найвищу кількість балів – 200. Пишаюся нашою учнівською елітою, вдячний батькам за виховання, а педагогам за навчання школярів. Переконаний, попереду у них ще багато перемог! 

Відбувся обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») старшої вікової категорії. Близько 100 учасників випробувати себе у військово-спортивних, культурно-інтелектуальних і патріотичних конкурсах.

Команди-переможці, які посіли перші місця на обласному етапі змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», здійснили сходження на Говерлу.

 Провели  у Чернівецькій області Всеукраїнські змагання з авіамодельного спорту (IV ранг), що об’єднали любителів моделювання літальних апаратів із різних куточків України.

Буковинські легкоатлети вибороли нагороди на Чемпіонаті України з легкої атлетики серед дорослих і молоді.

 Продовжуємо працювати, об’єднуємо зусилля у боротьбі з ворогом, підтримуємо ЗСУ! 

Слава Україні!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux