Можливості співпраці щодо інвестицій у буковинський бізнес та розвитку реабілітації йшлося під час зустрічі з представниками німецької благодійної організації «Blau-Gelbes Kreuz»
опубліковано 27 травня 2024 року о 17:00

Можливості співпраці щодо інвестицій у буковинський бізнес та розвитку реабілітації йшлося під час зустрічі з представниками німецької благодійної організації «Blau-Gelbes Kreuz».

У Чернівецькій ОВА відбулася зустріч з представниками німецької благодійної організації «Blau-Gelbes Kreuz» та громадської організації «Чернівецька бізнес група CBG».

Перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк подякувала представникам за постійну плідну співпрацю, підтримку проєктів, які спрямовані на розвиток реабілітаційних послуг у медичних закладах області, допомогу, яку партнери надають буковинському бізнесу, зокрема, у питаннях забезпечення їх альтернативними джерелами живлення у час енергетичної скрути.

Під час зустрічі сторони обговорили два важливі напрями співпраці: інвестиційну політику відбудови та розвиток реабілітації на Буковині.

«Буковина – є одним з найбільш перспективних осередків залучення інвестицій. Наша прикордонна область має значні переваги, адже залучена до проєкту розбудови євроколії, яка дасть можливість інтегруватися до спільного європейського ринку. Перспективними наразі є галузі інформаційних технологій, енергетики, сільського господарства. Ми сформували перелік приміщень та вільних земельних ділянок, які можна використовувати наприклад для будівництва сонячних електростанцій», - зазначила Альона Атаманюк.

Питання реабілітації - також одне з пріоритетних. Якщо у 2022 році у закладах охорони здоров’я області було розгорнуто 100 ліжок для стаціонарної реабілітації, то зараз їх налічується – 300 і робота з розширення послуги та кількості закладів, які її надають, триває. Створення єдиної системи реабілітації: медичної, психологічної, соціальної – одне з ключових завдань, над яким працює Чернівецька ОВА спільно з міжнародними партнерами.

Представники благодійної організації «Blau-Gelbes Kreuz» зазначили, що під час візиту до Чернівецької області вивчають потреби, ознайомлюються з потужностями, які можуть бути використані для інвестування, адже переконані розвивати економічні зв’язки потрібно вже зараз, не чекаючи завершення війни і Буковину розглядають як один з перспективних для співпраці регіонів України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux