Залишив навчання, аби захистити Україну. Історія про воїна на псевдо Джексон.
опубліковано 28 грудня 2023 року о 15:00

Євгеній на псевдо Джексон – стрілець 97 об 107 обр ТрО ЗСУ родом з Сокирян. Хлопець хотів бути архітектором, але після початку повномасштабного вторгнення рф змінив плани та став на захист нашої країни.

Як каже Євгеній, військова справа для нього виявилася повною несподіванкою. Зокрема, він пригадав про початок несення служби в околицях населеного пункту Часів Яр.

«Всю дорогу на Донеччину, ми їхали мовчки, кожен думав про своє, хтось про дружин, дітей, рідних, хтось про майбутнє. А моє серце хоч і було сповнене страхом, та все ж таки я думав, що ось настав мій час проявити себе. Прибувши в пункт збору, ми поселилися в розбитому ангарі де надалі і жили. Умови були просто «ідеальними», всюди сиро, зі стелі текло, все розбите, потрощене, але під цим ангаром був великий підвал, де кожен міг обрати собі спальне місце. Через декілька днів командир роти нам повідомив, що ми будемо висуватися в Часів Яр. Та уже наступного ранку, ми зібравши речі, виїхали. У дорозі в машині лунав сміх, кожен намагався хоч якось підняти іншим настрій», – пригадує Джексон.

Під час одного з бойових чергувань своїх колег Євген почув крик з рації, в той момент нацгвардійці зазнали втрат. Хлопець не гаявши часу вирушив на допомогу пораненим.

«Евакуація була тяжкою, але успішною, вперше побачивши кров я на секунду подумав, що вона могла б бути моєю, але взявши себе в руки, я дістав турнікети поранених з їхніх аптечок і чимдужче затягнув, поки кров зовсім не перестала текти, взявши на плечі пораненого, я рушив до місця, де базувався стабілізаційний пункт, там пораненому було надано, першу домедичну допомогу. Та побачивши, що його життю уже нічого не загрожує, я не гаючи часу, повернувся і за іншим, якого теж зміг дотягнути вчасно до стабілізаційного пункту», – пригадує Джексон.

Двоє поранених нацгвардійців, яких евакуював Євген з-під обстрілів, залишились живими, а сам Герой повернувся на позиції для подальшого виконання бойового завдання.

Завдяки мужності, хоробрості відданості до справи, яку роблять такі люди як Джексон наша Перемога наступить неодмінно.

Слава Україні! Слава нашим Захисникам!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux