З 6 грудня посилилися карантинні обмеження в «жовтих» зонах, – підсумки селекторної наради
опубліковано 06 грудня 2021 року о 13:36

Україні вже п’ятий тиждень поспіль знижується кількість захворілих на COVID-19. Про це йшлося на селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби на території України під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, повідомляє Урядовий портал.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, за минулий тиждень кількість виявлених випадків COVID-19 зменшилася на 15%, кількість госпіталізацій — на 13%.

«Навантаження на систему охорони здоров’я також поступово знижується. Реанімаційні ліжка зараз зайняті на 55%, завантаженість ліжок із киснем за тиждень зменшилася з 48% до 40%. При цьому пацієнти, яким призначена киснева терапія, займають 33% всіх ковідних ліжок», — зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як зазначили в МОЗ, на сьогодні штаму «Омікрон» в Україні не виявлено. Зі свого боку Прем’єр-міністр дав завдання Міністру охорони здоров’я щоденно оновлювати інформацію щодо нового штаму.

У МОЗ також повідомили, що вже в 16 регіонах країни 40% дорослого населення має принаймні одне щеплення проти COVID-19. У 6 регіонах 40% населення вже завершило повний курс щеплення.

«Наш план – це 70% дорослого населення. Нам необхідно пришвидшити процес вакцинації та робити все можливе, щоб уберегти українців. Адже вакцинація – єдиний спосіб подолати пандемію», – підкреслив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я, найближчим часом Державна комісія ТЕБ і НС розгляне питання щодо виведення 9 регіонів із «червоної» в «жовту» зону епідемічної небезпеки. Водночас з 6 грудня набули чинності нові карантинні правила, які передбачають посилення обмежень у «жовтих» зонах. Так, відвідування масових заходів, робота кінотеатрів, театрів, закладів громадського харчування та спортзалів буде дозволена лише за наявності в 100% колективів та відвідувачів принаймні однієї дози щеплення, негативного тесту або сертифікату про одужання.

У Міністерстві внутрішніх справ підкреслили, що представники закладів на вході повинні перевіряти QR-коди через сканування в Дії. Національна поліція ретельно перевірятиме дотримання цих правил.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux