ЄІБ найближчими тижнями організує місію в Україну, — Денис Шмигаль
опубліковано 19 вересня 2022 року о 16:00

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів онлайн-розмову з Президентом Європейського інвестиційного банку Вернером Хойером. Сторони обговорили відновлення України та підтримку малого й середнього бізнесу в нашій державі.

Прем’єр-міністр подякував команді ЄІБ за підтримку України, зокрема за виділення першого траншу допомоги в розмірі 500 млн євро в межах загального пакета на суму 1,59 млрд євро: «Це дуже важливо для фінансування дефіциту бюджету та макроекономічної стабільності нашої країни».

Денис Шмигаль також високо оцінив надання підтримки з боку Європейського інвестиційного банку в межах спільних проектів у розмірі 639 млн євро.

«Кошти були спрямовані на фінансування першочергових соціальних, гуманітарних видатків», — сказав очільник Уряду України.

Денис Шмигаль і Вернер Хойер обговорили перспективи й бачення відновлення України та участь ЄІБ у цьому процесі. Як зауважив Прем’єр-міністр, головні принципи Лугано є рамкою для майбутнього Плану відновлення, і наразі Україна активно працює з партнерами для створення відповідної платформи середньострокової та довгострокової відбудови.

«Переконаний, що швидкий процес євроінтеграції України та отримання повноцінного членства також покращить співпрацю з ЄІБ, адже це хороша основа для старту нових проектів відновлення, модернізації та реформування нашої країни», — зазначив Прем’єр-міністр і наголосив, що водночас деякі об’єкти інфраструктури необхідно відновити вже зараз. Для цих потреб цього року Україні необхідно 3,4 млрд доларів.

Денис Шмигаль висловив сподівання, що Європейський інвестиційний банк долучиться до фінансування відновлення України, а також до державної програми грантової підтримки малого й середнього бізнесу.

«Сьогодні держава розуміє, що великі підприємства перебувають під загрозою обстрілів росії. Частина з них уже має пошкоджену або зруйновану інфраструктуру, внаслідок чого багато людей залишилися без роботи. Тож наша мета — швидко створити багато робочих місць, і ми бачимо реалізацію цього завдання в розвитку й створенні мікро, малого й середнього бізнесу», — зазначив Глава Уряду.

Вернер Хойер зі свого боку під час розмови ініціював відправлення наступної місії Європейського інвестиційного банку в Україну, під час якої, зокрема, буде приділена увага й цьому напрямку співпраці.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux