Вперше після початку повномасштабної війни в Україні відбулися загальнонаціональні змагання бригад екстреної медичної допомоги
опубліковано 24 травня 2024 року о 19:00

Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк: Вперше після початку повномасштабної війни в Україні відбулися загальнонаціональні змагання бригад екстреної медичної допомоги.

І нагода їх приймати випала саме на Чернівецьку область. А тому офіційна назва цьогорічних змагань — «Буковинські медичні ралі 2024».

Продемонструвати свої знання і вміння, поспілкуватися у професійному середовищі і поборотися за головний приз приїхали 26 команд медиків з більшості областей України.

Мав честь привітати учасників разом із Першою леді України Оленою Зеленською. Вдячний їй за невтомну працю заради України та ініціативи, спрямовані на підтримку та розвиток, зокрема, медичної галузі нашої держави. За турботу і увагу до потреб медиків, особливо в ці складні часи.

Робота усіх лікарів є надважливою і водночас надскладною як в умовах війни, так і в мирний час. Представники ж екстреної медичної допомоги, яких в Україні 40 тисяч, ризикуючи власним життям, першими з’являються та рятують життя українців, зокрема і там, де окупанти завдають ударів по наших містах та селах.

Під час змагань медики демонстрували свою вправність у порятунку людей у різних ситуаціях: були умовні ДТП, утоплення, отруєння, а враховуючи реалії сьогодення, і ситуації з масовими жертвами після «прильоту». У ході змагань були змодельовані умовні інциденти, але, на жаль, їм доводиться це робити і в реальному житті у набагато гірших і загрозливих умовах.

Для відпрацювання вмінь і навичок використовувалось унікальне для України симуляційне обладнання: професійні манекени, які повністю відтворюють стан людини.

Організатори також задіяли працівників ДСНС, поліції та інших силових служб з метою створення умов, наближених до реальності — все як буває насправді.

Усі команди успішно пройшли випробування та довели свою професійність, а переможці (бригада Волинського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф) отримали новий реанімобіль для свого закладу охорони здоров’я.

Вдячний нашим Збройним силам за захист і можливість проводити такі заходи, а всім медикам за виконання професійного обов`язку у надскладних умовах.

Разом переможемо!

Слава Україні!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux