Вмів воювати, не знав страху: історія про Героя Дмитра
опубліковано 22 вересня 2023 року о 12:48

36-річний солдат Дмитро Коверега, позивний Тихий, загинув 19 березня 2023 року біля села Гряниківка на Харківщині. Під час ворожого обстрілу він накрив собою побратима, врятувавши йому життя.

Дмитро народився в селі Шилівці Чернівецької області. Закінчив місцеву школу. Працював на власному господарстві. У вільний час любив рибалити та займатися садівництвом. Після одруження переїхав до села Грозинці рідної області. Разом із дружиною виховував доньку.

28 лютого 2022 року Дмитро добровільно мобілізувався до лав Збройних Сил України. Приєднався до 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Обійняв посаду стрільця-снайпера і вирушив на передову. Тихий брав участь у боях за Сєвєродонецьк та Лисичанськ на Луганщині, був на Донеччині, штурмував ворожі позиції.

«Мій батько був справжнім воїном, прикладом справжнього чоловіка. Завжди позитивний та радісний. Дуже сильно любив нас із мамою… Ти прожив 36 років, твоє життя так рано забрала ця війна… А в мене вона забрала найкращого та найдобрішого в світі татка… Тебе представили до нагороди від Зеленського, журналісти просять розповісти про тебе все, що ти пройшов. Я знаю, що ти не любиш цього, і просив не робити цього при житті, але я розповіла. Щоб всі знали про нашого з мамою Героя. Я хочу, щоб про це знав увесь світ. Нам не потрібна ця нагорода, нам потрібен живим тільки ти, тату. Ти завжди казав нам: «Тримайтеся, дівчата мої». Без тебе нам з мамою дуже важко, та ми будемо робити це заради тебе. Ми любимо тебе і надіємося, що «там» тобі добре. Найголовніше, що ти в безпеці», – написала донька загиблого воїна Катерина.

«Він з тих людей, яким небайдужа доля України. Діма вмів воювати, не знав страху. Пам’ятаю його коронну фразу: «Нема питань». І неважливо якої складності буде завдання. Сміливо йшов на ризиковані завдання, особливо якщо йшлося про те, щоб комусь допомогти чи прикрити, чи витягти. Дуже любив свою сім’ю, із захоплення розповідав про сад, любив свою країну і віддав їй найдорожче. Він з тих хлопців, обличчя і голос яких будеш пам’ятати все життя», – написав побратим Тихого.

Поховали Дмитра в селі Грозинці Чернівецької області.

Вдома на нього чекали дружина Ольга та донька Катерина, якій на момент загибелі тата було 15 років.

Чернівецька ОВА спільно із платформою Меморіал героїв вшановують пам’ять захисника

Долучіться до збору даних – розкажіть про загиблих рідних та близьких, заповнивши форму:

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux