Він був коханим, люблячим, найкращим чоловіком і татусем. Його любили та поважали всі, хто знав: історія героя Івана
опубліковано 02 жовтня 2024 року о 16:00

Головний сержант Іван Бужора, позивний Колобок, поліг 11 січня 2023 року під час виконання бойового завдання неподалік села Невське Луганської області. Захисник отримав поранення, несумісні з життям, унаслідок танкового обстрілу.

Іванові Петровичу було 40 років. Він народився у селищі Берегомет Вижницького району Чернівецької області. Закінчив Чернівецьке професійне училище №4. Служив в армії. Одружився. Жив у селищі Кути на Івано-Франківщині.

У вересні 2014 року чоловіка мобілізували. 13 місяців він воював у зоні АТО. Нагороджений відзнакою президента України «За участь в Антитерористичній операції». Опісля працював на різних роботах, зокрема і за кордоном.

Від початку повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав 107-ї окремої бригади територіальної оборони. Служив головним сержантом, командиром зенітно-артилерійського відділення роти вогневої підтримки 93-го окремого батальйону територіальної оборони. Захищав Полтавську та Сумську області. Виконував бойові завдання під час звільнення населеного пункту Велика Комишуваха Харківської області. Організовував та здійснював керівництво ввіреного особового складу при зачистках сіл Капитолівка й Оскіл на Харківщині, при утриманні району оборони батальйону вздовж державного кордону в Харківській області та на окремих напрямках Донецької та Луганської областей.

Попри те, що мав не одну контузію, ніколи не залишав своїх побратимів, завжди був поруч. Під час одного з мінометних обстрілів зміг відтягнути трьох поранених бійців, чим врятував їм життя.

«Ваня був коханим, люблячим, найкращим чоловіком і татусем. Його любили та поважали всі, хто знав. Він був завжди на позитиві, усміхненим, добрим, підтримував в тяжку хвилину. Ніколи не падав духом, завжди говорив, що все буде добре. Був відважним і хоробрим захисником нашої Батьківщини, відповідально ставився до своїх обовʼязків, був товариським побратимом, завжди готовим прикрити собою інших», – написала дружина Ольга Лаврук.

Поховали воїна в селищі Кути.

У Івана Петровича залишилися дружина, син, мама, брати і сестри.

Чернівецька ОВА спільно із платформою Меморіал героїв вшановують пам’ять захисника

Долучіться до збору даних – розкажіть про загиблих рідних та близьких, заповнивши форму:

Для загиблих військових: https://forms.gle/gx6rCHNBCnSbPdXM6

Для цивільних жертв: https://forms.gle/dR3P4EUWd2VVbM7Q6



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux