Відходи війни в Україні вже набули таких масштабів, яких на Європейському континенті не існувало з часів Другої світової війни
опубліковано 10 листопада 2022 року о 14:05

Відходи війни в Україні вже набули таких масштабів, яких на Європейському континенті не існувало з часів Другої світової війни. На цьому наголосив заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Євгеній Федоренко під час виступу під час одного з сайд-івентів, які проходять в українському павільйоні на #СОР27.

“Сотні тисяч тонн відходів руйнації забруднюють територію України, впливаючи у тому числі на клімат. Лише від знищеної російської техніки на нашій землі накопичено понад 325 000 тонн відходів. А маємо сьогодні ще і відходи руйнації житлової та транспортної інфраструктури. І це величезний виклик для нашої країни”, - зазначив Євгеній Федоренко.

За його словами, лише на деокупованих територіях Київської, Чернігівської та Сумської областей від руйнувань будівель та споруд через дії рф утворилося близько 15,2 млрд тонн відходів. В Україні знищено понад 200 тисяч легкових і вантажних автомобілей, які зараз складуються у спеціально відведених місцях.

“Ми розуміємо, що чим довше такі відходи будуть перебувати на нашій землі, тим більше шкоди вони завдадуть довкіллю, забруднюючи ґрунти, воду, повітря, а також спричиняючи додаткові викиди парникових газів та впливаючи на клімат”, - наголосив заступник Міністра.

Наразі Україна розробила необхідні нормативно-правові акти для ефективного управління відходами війни. Вже розпочато роботи з очищення територій від відходів руйнації там, де це можливо. Однак в сьогоднішніх умовах, на жаль, наша країна не має достатніх фінансових та технічних ресурсів, аби повністю вирішити цю проблему. І тут важлива та цінна допомога партнерів та сприяння міжнародних донорів і проєктів

“Так, сьогодні ніхто не в змозі чітко сказати скільки саме буде тривати війна та скільки ще жахливих руйнувань буде завдано нашим будівлям, оселям та інфраструктурі. Але Український Народ не має сумнівів, що врешті-решт все завершиться нашою перемогою. Кожен громадянин, Збройні Сили України щодня роблять для цього все можливе. Ми вдячні всім, хто в цей складний історичний час разом з Народом України”, - підсумував Євгеній Федоренко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux