Відбулася зустріч представників Чернівецької ОВА з делегацією Посольства Республіки Індонезія в Україні
опубліковано 21 вересня 2024 року о 12:00

Про можливості співпраці у гуманітарній та економічній сферах йшлося на зустрічі представників Чернівецької ОВА з делегацією Посольства Республіки Індонезія в Україні

Під час зустрічі сторони обговорили підтримку України у час повномасштабного вторгнення, можливості розширення економічної співпраці, зокрема ту галузі торгівлі, започаткування спільних проєктів у сфері культури, освіти, медицини. Перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк подякувала панові Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Індонезія в Україні Арієфу Мухаммаду Басаламаху за те, що Індонезія з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну, допомагає нашій державі у боротьбі проти ворога та окреслила основні пріоритети у міжнародній співпраці Чернівецької області та напрями, які могли би бути цікавими для Індонезії.

«Як тилова область, ми робимо акцент на гуманітарні та економічні проєкти. Залучення інвестицій, створення сприятливого середовища для бізнесу, підтримка місцевих виробників і допомога їм у розвиткові та виході на міжнародні ринки – є важливими завданнями для Чернівецької ОВА. Окрім того, маємо значний потенціал у галузях освіти, науки, медицини. Ми готові співпрацювати та розширювати коло партнерів, започатковувати нові проєкти зокрема такі, що передбачають обмін досвідом, навчання та створення спільних ініціатив у різних сферах», - зауважила Альона Атаманюк.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні Арієф Мухаммад Басаламах розповів про діяльність посольства на території України та запевнив у подальшій підтримці України.

«Наша позиція залишається незмінною. Ми підтримуємо територіальну цілісність України, намагаємося працювати, налагоджувати економічні, культурні зв’язки. Також надаємо консульські послуги громадянам Індонезії, які проживають в Україні. До Чернівців наша делегація прибула із метою надання консульських послуг, але плануємо розширення взаємодії у плані культурної, освітньої співпраці, зокрема між вищими навчальними закладами Індонезії та України», - зазначив пан Арієф Мухаммад Басаламах.

Під час зустрічі сторони домовилися про подальшу комунікацію та продовження діалогу щодо розширення співробітництва.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux