Весь цивілізований світ продовжує непорушно стояти на боці нашої держави
опубліковано 19 лютого 2024 року о 19:00

Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк: Незважаючи на спроби путінського режиму розколоти міжнародну солідарність щодо України і вселити зневіру у перспективи української перемоги, весь цивілізований світ продовжує непорушно стояти на боці нашої держави.

Ба більше, з кожним днем міжнародна підтримка України посилюється, а стратегічні домовленості про майбутню співпрацю мають, без перебільшення, історичний і доленосний характер як для України, так і для наших партнерів.

Це стосується насамперед вже укладених угод про безпекові гарантії для України з провідними державами світу і Європи, зокрема — Великобританією, Німеччиною і Францією. Ці угоди є продовженням Спільної декларації про підтримку України, ухваленої державами – членами «Групи семи» (G7), яку станом на 16 лютого схвалили вже 25 країн. Відтак ідентичні угоди про безпекові гарантії для України планують підписати й інші наші союзники — розвинені та впливові держави різних континентів. Угоди діятимуть упродовж наступних десяти років.

Держави-підписанти підтверджують свою підтримку Україні у протидії дійсній і можливій майбутній агресії росії та непохитну відданість стратегічній меті України — відновити свої міжнародно визнані кордони та зробити так, щоб майбутня агресія росії проти України була неможливою.

Вони також беруть на себе зобовʼязання допомагати нашій державі у розвитку військових спроможностей, оборонної промисловості, флоту, навчанні фахівців Сил безпеки і оборони України; надавати необхідну фінансову і гуманітарну підтримку; посилювати санкційний тиск на росію; спільно працювати над створенням трибуналу щодо злочину агресії путінського режиму проти України тощо.

У майбутньому укладені угоди сформують розгалужену і дієву архітектуру безпекових гарантій для України. Вони не є альтернативою членству в НАТО, однак стануть ефективним інструментом захисту для нашої держави до моменту вступу у Північноатлантичний альянс.

Це надзвичайно вагомий і позитивний результат дипломатичної роботи нашої держави, яким не варто нехтувати. Адже такі досягнення України на міжнародній арені можливі передусім завдяки єдності і згуртованості українського народу, стійкості і непокірності перед ворогом Збройних сил України та державницькому лідерству Президента Володимира Зеленського.

Взятий темп на Перемогу маємо продовжувати, підтримуючи наших захисників і одне одного.

Разом переможемо!

Слава Україні!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux