Урочистості з нагоди 27-ої річниці Конституції України відбулися у Чернівцях
опубліковано 28 червня 2023 року о 12:15

На Центральній площі Чернівців з нагоди Дня Конституції України зібралися представники влади та громадськості. Розпочали урочистий захід із хвилини мовчання за загиблими захисниками, мирними жителями, які стали жертвами війни, усіх, хто у різні часи боровся за незалежність та свободу України.

«Сьогодні в Україні одне з найбільших державних свят - День Конституції. Його відзначаємо у непростих, важких умовах воєнного стану. Нам доводиться відстоювати свої здобутки. Серед яких головними є права і свободи людини, гідні умови її життя, незалежність України та недоторканність її кордонів. Саме за право жити у вільній країні нині віддають своє життя оборонці нашої землі», - зазначив під час урочистостей начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Учасники урочистостей поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві та лампадки до стели загиблим Героям.

Також під час заходу вручили нагороди та відзнаки. Їх отримали військовослужбовці та родичі загиблих захисників, буковинці, котрі своєю сумлінною працею служать Батьківщині.

За вагомий внесок у справу гарантування національної безпеки і оборони України, зразкове виконання службових обов’язків в умовах воєнного стану медаллю «Відзнака Ради національної безпеки і оборони України» нагороджено Марію Микитюк - медичну сестру обласного комунального підприємства «Чернівецька лікарня швидкої допомоги» та Євдокію Сороку - молодшу медичну сестру обласного комунального підприємства «Чернівецька лікарня швидкої допомоги».

За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, високі показники при виконанні поставлених завдань в умовах воєнного стану та з нагоди Дня Конституції України Почесною відзнакою обласної державної адміністрації «На славу Буковини» нагородили Івана Матіоса - капітана поліції, начальника відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Чернівецького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області.

Почесну відзнаку обласної державної адміністрації та обласної ради «Вдячна Буковини» отримали Михайло Кусяк - офіцер відділення проведення службових розслідувань Чернівецького зонального відділу Військової служби правопорядку та Дмитро Гончарюк - стрілець групи охорони та патрульно-постової служби взводу охорони та патрульно-постової служби Чернівецького зонального відділу Військової служби правопорядку.

Слідкуйте за новинами області в Телеграмі https://t.me/+2G5xLpLgculmYTAy

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux