Управління ООН з обслуговування проєктів вивчає потреби переселенців на Буковині
опубліковано 13 травня 2022 року о 12:05

Потужності України у боротьбі з агресором підсилюють безліч світових організацій. Багато з них також допомагають українським біженцям оговтатись від жахіть війни та налагодити життя. Цим напрямком, зокрема, займається й Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS). Наразі вони вивчають потреби вимушених переселенців, зокрема й тих, хто знайшов прихисток на Буковині.


Питання допомоги ВПО обговорили під час зустрічі керівник Офісу ЮНОПС в Україні Джанні Вольпін, спеціаліст із партнерських відносин в Міжнародному офісі організації у Сербії Елене Аґладзе та перший заступник начальника Чернівецької ОВА Богдан Ковалюк.


Джанні Вольпін розповів про структуру їх організації та напрямки, за якими вони здійснюють свою діяльність.


«Основна робота ЮНОПС сконцентрована довкола реалізації проєктів, спрямованих на підтримку правоохоронної сфери та розвитку інфраструктури. Ми ведемо діалог з багатьма організаціями, пропонуємо допомогу Уряду України на центральному рівні. Наразі пріоритетний напрямок для нас – забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом, адже частина з них, очевидно, не буде повертатися додому. В цьому питанні ми можемо бути вам корисні», – сказав керівник Офісу Управління ООН з обслуговування проєктів в Україні.


Перший заступник начальника ОВА Ковалюк Богдан зазначив, що у Чернівецькій області напрацювали декілька моделей щодо забезпечення вимушених переселенців житлом.

«У громадах Буковини є багато покинутих будинків та закладів, які наразі не функціонують. Хочемо їх переобладнати та перетворити у житло для переселенців. Для цього шукаємо спонсорської підтримки», – додав він.


Натомість благодійники запевнили, що опісля вивчення потреб вимушених переселенців на Буковині сформують проєктні пропозиції та шукатимуть можливі шляхи їх фінансування.


Довідково

Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС) допомагає ООН та партнерам гарантувати мир і безпеку, а також реалізовувати гуманітарні проекти та ініціативи у сфері розвитку. ЮНОПС надає послуги у сфері інфраструктури, управління проектами, закупівельної діяльності, фінансового та кадрового управління.


ЮНОПС працює за принципом проєктної організації, підтримуючи постійний контакт із національними партнерами (центральні та місцеві органи влади, установи, організації). Дізнаючись про їхні нагальні та стратегічні потреби, ЮНОПС формує проектні пропозиції, що виносяться на розгляд міжнародної донорської спільноти для отримання фінансової підтримки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux