Українці – повноправні члени європейської сім’ї народів
опубліковано 21 травня 2022 року о 09:59

У 2022 році Україна відзначає День Європи у стані повномасштабної війни проти російського агресора. Цей день цьогоріч має для нас особливе значення, адже українці боронять демократичні європейські цінності ціною власного життя, захищаючи не лише Україну від загарбника, але й усю Європу.

День Європи – це день єдності України та Європейського Союзу перед обличчям спільної загрози. Ми разом є потужною силою для оборони цінностей вільного демократичного світу – верховенства права, поваги до людської гідності і прав людини, свободи, демократії, рівності.

Сьогодні від Європи в особі Європейського Союзу ми очікуємо на важливий крок – надання Україні статусу країни-кандидата. Адже зі свого боку Україна вже переконливо заявила про свою готовність до членства в ЄС. Після підписання 28 лютого Президентом України Володимиром Зеленським заявки на членство в Європейському Союзі український Уряд вже надіслав обидві частини опитувальника до Єврокомісії, за що отримав схвалення за високий рівень проробленої роботи та реформування держави після підписання Угоди про асоціацію. Та і євроінтеграційні прагнення України сьогодні більшість країн-членів ЄС підтримують як ніколи досі!

І ця підтримка виявляється також у фінансовій, матеріальній, мілітарній та гуманітарній допомозі, яку Україна отримує від європейських партнерів у боротьбі за свою незалежність і самовизначення проти російської орди.

Чернівецька область на місцевому рівні також відчуває солідарність своїх європейських партнерських регіонів, зокрема, німецького округу Швабія, румунського Сучавського повіту, французького департаменту Майєн, польських Лодзького та Сілезького воєводств. До того ж, Гуманітарний хаб у Сучаві, створений у рамках Механізму цивільного захисту ЄС практично у перші тижні війни, дає змогу направляти до Чернівців допомогу від багатьох європейських країн, аби далі через наш обласний Гуманітарний штаб вона потрапляла в Україні туди, де цього найбільше потребують.

Події воєнного часу показали, що з Європою Україна пов’язана набагато тісніше, аніж видавалось до цього. Продовольча й енергетична безпека Європи прямо чи опосередковано залежать від України. А сьогодні безпекова архітектура Європи і безпосередньо фізична безпека громадян країн-членів ЄС залежать від Збройних Сил України, що стали найдосвідченішою армією європейського континенту, загартувавшись у визвольних і оборонних боях з московським окупантом.

Україна – сильна європейська держава. Українці – повноправні члени європейської сім’ї народів. Безпека України – це безпека Європи. Стабільність України – це стабільність Європи. З Днем Європи в Україні!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux