Україна готова замістити для Європи 5-6 млрд куб. м російського газу, – Герман Галущенко
опубліковано 27 липня 2022 року о 13:35

Європа підтверджує вагомість допомоги України у заміщенні російських енергоресурсів. На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко за на своїй сторінці у Facebook, коментуючи спільну прес-конференцію з Міністром промисловості і торгівлі Чехії Йозефом Сікелою та єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон.


Про це повідомляє Урядовий портал.


«ЄС продовжує підтримувати Україну у боротьбі за нашу незалежність, за європейські цінності та енергетичну безпеку всього європейського регіону», - зазначив Герман Галущенко.


Він підкреслив, що Європа високо оцінює прогрес в інтеграції електроенергетичного і газового ринків України до європейських ринків і наголосив, що ця співпраця продовжиться й надалі.


Незважаючи на війну, Україна змогла зберегти стабільність енергетичної системи та продовжила забезпечувати транзит газу. Крім того, Україна готова допомогти європейським країнам вже цієї зими у підвищенні надійності газопостачання та сприяти заміщенню російського газу.


«Наші європейські партнери підтверджують вагомість допомоги України у стабільному енергопостачанні. Використання у повній мірі нашого експортного потенціалу електроенергії – понад 1,5 ГВт – дозволить європейським державам замістити 5-6 млрд куб.м російського газу. Наші газові сховища – найбільші у Європі, і ми готові надати 12 млрд куб м для зберігання європейських стратегічних запасів газу», - зазначив Міністр.


«Водночас ми щоденно відчуваємо підтримку з боку Європейського Союзу за всіма напрямками – це фінансова, гуманітарна, енергетична допомога. Для нас важливо відчувати солідарність і надійне плече. Україна, зі свого боку, продовжує бути надійним партнером для європейських держав», - наголосив Герман Галущенко.


Він висловив вдячність чеському Міністру промисловості і торгівлі Йозефу Сікелі за запрошення на заходи, присвячені надзвичайному засіданню Ради ЄС з питань транспорту, телекомунікацій та енергетики, у якій розпочала головування Чехія. А також подякував єврокомісару з питань енергетики Кадрі Сімсон за постійну підтримку і допомогу Україні.


«Зміни енергетичного ландшафту Європи вже розпочалися, і я впевнений, що після перемоги Україна посяде гідне місце у новій енергетиці європейського регіону», - підсумував Герман Галущенко.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux