Участь органів місцевого самоврядування у міжнародному територіальному співробітництві в рамках процесу вступу до Європейського Союзу обговорили під час тематичного круглого столу
опубліковано 27 лютого 2024 року о 18:00

Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк: Участь органів місцевого самоврядування у міжнародному територіальному співробітництві в рамках процесу вступу до Європейського Союзу обговорили під час тематичного круглого столу. Захід організував Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за сприяння та підтримки проєкту «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування («ГОВЕРЛА») Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Парламентарі, науковці, представники громад обговорили вектори розвитку міжнародного співробітництва на рівні регіонів та європейські перспективи України.

Набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору – наш важливий та безальтернативний стратегічний курс. Особливого значення це набуло в контексті повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. Буковина активно співпрацює із державами Європейського Союзу.

Наші партнерські взаємини ґрунтуються на 80-и угодах різного рівня, а географія партнерств налічує 15 країн.

З початку повномасштабного вторгнення підписано 27 угод про співпрацю, 17 з яких - у 2023 році. Вони охоплюють найрізноманітніші сфери: економіка, соціальний та цивільний захист, культура, освіта, екологія, агропромисловість та інші.

На обласному рівні у нас є 7 угод про співробітництво з регіонами 6 країн світу. Це Сучавський повіт (Румунія), округ Швабія (ФРН), департамент Маєнн (Франція), Лодзьке та Шльонське воєводства (Республіка Польща), провінція Саскачеван (Канада), а також Вараждинська жупанія (Республіка Хорватія). Окремі партнерства вже мають понад 25-річну успішну історію співпраці. На районному рівні маємо 11 угод про міжнародне співробітництво і 62 угоди про побратимство на рівні громад. Найбільше міст-побратимів мають Чернівці та Хотин.

Важливим пріоритетом залишається транскордонна співпраця. У рамках реалізації програми «Румунія ‒ Україна» Чернівецька область вже подала 24 проєктні пропозиції загальною вартістю майже 15 млн євро.Серед них: 10 проєктів у галузі охорони здоров՚я, 5 ‒ екології, 5 ‒ цивільного захисту та 4 ‒ освіти. Формування проектних пропозицій ще триває.

Вдячні усім партнерам за підтримку і допомогу. Працюємо над розбудовою митної інфраструктури та розширюємо коло партнерства, аби залучити інвестиції для економіки краю. Разом до перемоги!

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

#International_office_cv

#Чернівецький_Регiональний_офiс_мiжнародного_спiвробiтництва

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux