У закладах освіти Буковини триває модернізація харчоблоків. У рамках реформи шкільного харчування, яку впроваджують за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської, оновлюють підхід до організації освітнього процесу та вводять в дію нові санітарні норми. Також розробляють нове 4-тижневе мультипрофільне меню здорового харчування.
Із ходом робіт у закладах освіти області ознайомилася заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко.
«Ми поетапно впроваджуємо реформу шкільного харчування відповідно до нового Санітарного регламенту. Вже наступного року передбачено подальше оновлення харчоблоків у закладах освіти області. Торік нам це вдалося зробити у 62 школах. Нове обладнання покращить технологічні процеси приготування страв, сприятиме переходу до здорового харчування, а також забезпечить належну гігієнічність посуду в шкільних їдальнях та температурний режим готових страв», – сказала Ірина Ісопенко.
Також вона зазначила, що до 1 вересня у всіх закладах освіти Буковини запрацюють елементи системи НАССP, яка є важливим інструментом для контролю безпеки харчування.
Повноцінно сучасні харчоблоки запрацюють з 1 січня 2022 року.