У рамках форуму відбулася дискусійна панель присвячена розвитку туризму в транскордонних регіонах
опубліковано 07 липня 2023 року о 09:23

Тема: "Туризм як фактор розвитку транскордонного економічного співробітництва".

Модерувала дискусію Дар'я Сонячна - радниця голови Державного агентства розвитку туризму України. Участь в обговоренні взяли Мар'яна Олеськів - голова Державного агентства розвитку туризму України, Ольга Манько та Максим Узол - засновники ютуб-проєкту "Узол і Манько: надихаємо на подорожі", Христина Марчук - заступниця директора регіонального розвитку Чернівецької ОВА, яка є керівником проєкту "CARPATHIA UNESCO - GREEN CARPATHIA. Integrated cross-border touristic route", що реалізовується у рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІСП «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2014–2020», Ярослав Адамчук - член громадської організації "Гільдія Гідів" та "Асоціації працівників туристичного супроводу Буковини", Денуц Унгуряну - директор дирекції "Центру Підготовки та Іновацій для Розвитку Карпат Національної Агенції Гірської Зони" та Іон Іордакі - заступник генерального директора "Інвестиційного агентства" Республіки Молдова.

Під час дискусії обговорили спільні міжнародні туристичні проєкти, розробку нових маршрутів, створення необхідних умов для комфорту та задоволення базових потреб туристів.

Також розглядали способи промоції регіонів, створення маршрутів, де люди зможуть ознайомитись із різноманітними цікавинками краю: історією, гарними краєвидами, місцевими стравами тощо.

Учасники зазначили, що спостерігається збільшення попиту туристів на історично-пізнавальні екскурсії. Зокрема, акцент у туризмі змістився з розваг на пізнання.

Крім того, наголосили на тому, що людям важливо пояснювати, що ті кошти, які залишає турист у певній області, підуть у держбюджет. І надалі їх спрямують на потреби наших Захисників і Захисниць.

Слідкуйте за новинами області в Телеграмі https://t.me/+2G5xLpLgculmYTAy

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

#International_office_cv

#Чернівецький_Регiональний_офiс_мiжнародного_спiвробiтництва

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux