Начинку, ковбаски, банош, сало та ще безліч буковинських страв можна було скуштувати під час презентації гастрономічного путівника традиційної кухні краю «Смаки Буковини».
Відбувся захід у Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту. Наїдки готували та презентували ґазди й ґаздині, які поділилися своїми родинними рецептами для книги.
«Смаки Буковини» – це проєкт довжиною у два з половиною роки. Автором ідеї став начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук. Він, як історик та патріот свого краю, прагнув показати, що наша культура надзвичайно різноманітна та цікава, в тім числі й своїми традиційними стравами. Хочу подякувати господиням, які поділилися рецептами. А людям, які придбають книгу, залишається сказати лише: «Смакуйте на здоров’я», – зауважила під час презентації заступниця начальника Чернівецької ОВА Ірина Ісопенко.
Під час заходу гостей розважали буковинські музики – ансамбль народної музики «Плай».
Також серед відвідувачів розіграли 5 путівників «Смаки Буковини».
Нагадаємо, книгу видано в рамках програми підтримки книговидання Чернівецької обласної військової адміністрації та Буковинського культурного фонду.
Проєкт реалізовано командою Буковинського центру культури і мистецтва – Миколою Шкрібляком та Кірою Ставчанською.