У Хотинській міській територіальній громаді відкрили сучасний Центр надання соціальних послуг
опубліковано 16 квітня 2024 року о 19:00

У Хотинській міській територіальній громаді відкрили сучасний Центр надання соціальних послуг. Тут функціонуватимуть Ветеранський простір (хаб), Центр життєстійкості, спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

У відкритті закладу взяли участь перша заступниця начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Альона Атаманюк, голова Хотинської міської територіальної громади Андрій Дранчук, заступник голови Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні Павло Замостьян, керівник проєкту «Міста і громади вільні від домашнього насильства» Костянтин Бойчук.

Хотинська міська територіальна громада з 2021 року розбудовує систему надання соціальних послуг. Громада отримала державну субвенцію, 5 мільйонів 300 тисяч гривень, на створення та оснащення спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування, притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі і мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

А у 2022 році громада стала учасником проєкту Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні «Трамплін до рівності», завдяки якому створили та оснастили денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства на суму 254,7 тис.грн (з «кризовою кімнатою») на суму 334,5 тис. грн.

Наразі у цій громаді надають 15 видів соціальних базових та спеціалізованих послуг. Окрім цього, за сприяння Фонду у Хотинській громаді реалізовують пілотний проєкт щодо співпраці з іншими громадами Дністровського району у запровадженні платних соціальних послуг спеціалізованими сервісами підтримки постраждалих осіб.

«Відкриття цього Центру у Хотинській міській територіальній громаді наблизить надання соціальних послуг до жителів і цієї, і сусідніх громад. Адже вони також зможуть користуватись його послугами, у разі укладення договору про співробітництво. До проєкту долучилися дві територіальні громади – Мамалигівська та Недобоївська. Вони підписали Меморандум про співпрацю та партнерство з Хотинською міською територіальною громадою», - зазначила перша заступниця начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Альона Атаманюк.

Чернівецька ОВА за результатами конкурсу серед громад визнала Хотинську громаду кращою в області соціальною громадою за кількістю наданих якісних соціальних послуг.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux