У Хотині планують облаштувати житло для вимушених переселенців
опубліковано 14 квітня 2023 року о 16:45

Це буде перший об’єкт реконструйований під постійне житло у співпраці з Міжнародною організацією з міграції та Кредитною установою для відбудови KfW

Будівля колишнього центру переливання крові у Хотинській територіальній громаді буде перебудована у житловий будинок на 32 квартири. Тут планують облаштувати житло для українців з постраждалих від військових дій регіонів, які переїхали до Чернівецької області.

Обласна військова адміністрація започаткувала співпрацю з Міжнародною організацією з міграції та Кредитною установою для відбудови KfW, за сприяння і фінансування яких на Буковині облаштовуватимуть житло для внутрішньо переміщених осіб.

ОВА спільно з громадами визначила потенційні земельні ділянки, на яких можливе нове будівництво, а також будівлі, які можливо відремонтувати за кошти донорів. Будинок у Хотині буде першим реалізованим таким чином проєктом.

«Через військові дії чимало українців залишилися без житла і змушені були переїхати до більш безпечних регіонів, яким на сьогодні є і наша область. Ми хочемо, щоб вони не відчували тут себе чужими. До прикладу, лише у Хотині проживає понад тисячу внутрішньо переміщених осіб. Наше завдання – створити для них достойні умови проживання. Завдяки підтримці та фінансуванню міжнародних партнерів після реконструкції у будівлі будуть 32 квартири, в яких зможуть отримати житло родини, які залишилися через війну без домівки. Плануємо облаштувати тут і паркінг,і дитячий майданчик, і зону відпочинку, - все, щоб жити тут було зручно і комфортно», - каже начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

План реалізації задуму начальник ОВА Руслан Запаранюк, представники Міжнародної організації з міграції та Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні пані Анка Фельдгузен обговорили у Хотині, де відбулася презентація проєкту.

На разі завершені відповідні експертизи, триває проєктування. Реконструкцію будівлі планують завершити до жовтня 2024 року. Окрім того, відбувається розгляд наступних проєктів з реконструкції та будівництва житла, які можна реалізувати у Чернівцях та кількох громадах області.

Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew

IOM Ukraine

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux