У громадах Буковини стартувала акція «Стійкість молоді – сила нації»
опубліковано 23 квітня 2024 року о 18:00

У громадах Буковини стартувала акція «Стійкість молоді – сила нації», яка є частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованою першою леді України Оленою Зеленською.

Відбувся такий захід і у Чернівцях.

Його мета – привернення уваги учнівства та студентства до свого ментального здоров’я, популяризація відповідального ставлення до нього, а також надання базових знань про першу психологічну самодопомогу.

Участь у заході взяли місцеві школярі та студенти, для яких громадські організації підготували низку активностей.

Привітати учасників завітала перша заступниця начальник ОВА Альона Атаманюк.

На заході присутні визначали, що є їх джерелом сили, а також взяли участь в анкетуванні «Що я знаю про ментальне здоровʼя?» від програми «Скажи чесно, ти як?».

Представники Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України підготували для присутніх інформаційні матеріали та провели інформаційно-розʼяснювальну роботу з профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань. Також вони організували вікторину «Вакцинація-супер сила» та майстер-клас і конкурс «Правильно миємо руки».

Фахівці Буковинського державного медичного університету ознайомили учасників із вправами для дихання, за допомогою яких можна зменшити тривожність.

Психодіагностику та роботу з метафоричними картами організували БО БФ «Рокада».

Крім того, учасники змогли спробувати один із методів арт-терапії, який передбачає взаємодію з піском.

Україно-швейцарський проєкт "Психічне здоров'я для України" - MH4U - Ментал Трек підготували інтерактивну освітню виставку, яка у ігровій формі та доступною мовою розповідає про різні сфери психічного здоров'я та добробуту.

З методами позитивного психосоціального і фізіореабілітаційного впливу на людей, які цього потребують, через спеціально керованих і навчених собак, ознайомила каністерапевт, психолог, керівник «Школи каністерапії», регіональний координатор «Four Paws» в Чернівцях Антоніна Гошовська.

Також до події долучились фасилітатори міжнародної гуманітарної організації «Save the Children», які організували активності для дітей, бульбашки.

«Наша молодь – наша сила. Саме у неї – нескінченний запас енергії, інтелектуальний ресурс, потік свіжих ідеї, які сьогодні такі цінні. Наше завдання – зробити все, аби діти були щасливими. А ментальне здоров’я – невід’ємна складова щасливого життя. Тому вкрай важливо, аби вони дбали про нього, а ми їм у цьому допомагатимемо», - зазначила Альона Атаманюк.

Дякуємо всім організаторам та учасникам! Сильна і стійка молодь – запорука розвитку держави.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux