У Чернівцях відбувся Всеукраїнський форум «Психічне здоров’я у часі війни»
опубліковано 19 вересня 2024 року о 18:00

У Чернівцях відбувся Всеукраїнський форум «Психічне здоров’я у часі війни».

Захід організували Чернівецька обласна військова адміністрація спільно з україно-швейцарським проєктом «Психічне здоров’я для України» за підтримки Швейцарії.

У Форумі взяли участь заступник Міністра у справах ветеранів Фархад Фархадов, директор з розвитку проєктів Координаційного центру з психічного здоров'я Кабінету Міністрів України Ірина Микичак, керівництво Чернівецької ОВА, фахівці у сфері психічного здоров'я, військові та ветерани, цивільні постраждалі від війни, волонтери, представники громадських організацій, медики та освітяни.

Мета заходу - популяризація Всеукраїнської програми з ментального здоров’я «Ти як?», а ще підвищення обізнаності населення щодо оцінки власного психоемоційного стану, потенційних ризиків для ментального здоров'я, дієвих методів їх вирішення і найкоротших шляхів отримання консультаційної підтримки спеціалістів.

«Коли ми відновимо людину – людина відновить все. Це – основа основ. Незважаючи на те, чи була в ночі повітряна тривога, чи переживали, бо рідні перебувають в окопах, чи провели ніч спокійно – ми повинні відновлюватися. Адже нам потрібно відбудовувати країну і для цього нам потрібно бути сильними», - зазначила перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

З її слів, Чернівецька область – одна з перших в Україні, де створено і функціонує при ОВА Координаційна рада з питань ментального здоров’я. Також в усіх громадах області працюють координаційні центри з підтримки цивільного населення. Окрім того, в регіоні більшає Центрів життєстійкості та психічного здоров’я. А фахівці у різних сферах підвищують свої компетентності у наданні психологічної допомоги та підтримки.

Зазначимо, що в рамках заходу відбулися дві панельні дискусії: «Психосоціальна підтримка населення» і «Розвиток та координація послуг з психічного здоров`я у громадах».

Завершився Всеукраїнський Форум 5 воркшопами, під час яких усі охочі мали змогу поспілкуватися з психологами, психотерапевтами та взяти участь у майстер класі з художньої кераміки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux