У Чернівцях відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Незалежності
опубліковано 24 серпня 2024 року о 12:00

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк: Уже втретє ми відзначаємо День Незалежності України в умовах повномасштабної війни.

Понад 900 днів запеклої, героїчної боротьби українців за свою свободу, за свою територію, за свою незалежність. Ми платимо високу ціну, захищаючи нашу Батьківщину від російської агресії.

Щира вдячність мужнім та відважним українським воїнам, які зараз на передовій роблять все для того, щоб ворог не пройшов далі територією України. Низький уклін полеглим воїнам! Їх пам'ять вшанували під час урочистих заходів з нагоди Дня Незалежності на Центральній площі Чернівців.

У спільній молитві за наших Героїв, за нашу державу просили у Господа заступництва для кожного українця, перемоги і миру для нашої держави.

Вдячний всім буковинцям, які стали на захист української держави, усім, хто своєю працею щоденно підтримує Збройні сили України і робить все заради перемоги.

Указом Президента України за безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, особисті мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, президентською відзнакою «За оборону України» нагороджено Віктора Загвольського - гранатометника 2 стрілецького батальйону військової частини 3113 Національної гвардії України.

За бездоганне виконання військового та службового обов’язку, особисті мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагородити Почесною відзнакою «Буковинський хрест пошани та гідності» нагороджено майора поліції управління КОРД Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області , Олега Макуху - командира 651, окремого зенітного кулеметного батальйону.

За зразкове виконання службових обов’язків, особисту ініціативу, самовідданість, вагомий внесок у підвищення авторитету поліції та з нагоди відзначення Дня Незалежності України Почесною відзнакою обласної державної адміністрації «На славу Буковини» - Дмитра Якобця – поліцейського роти поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції.

Почесну відзнаку голови обласної державної адміністрації «За спасіння життя» за мужність та відвагу, хоробрі, сміливі та самовіддані дії, проявлені під час гасіння пожежі та порятунку життя людей вручив командиру відділення державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області Анатолію Лукашу.

Почесною відзнакою «Вдячна Буковина» за сумлінне виконання військових та службових обов’язків, старанність, ініціативу, високий професіоналізм та з нагоди Дня Незалежності України нагороджені командир медичної роти військової частини А7035 Ксенія Ткачук, начальник секції персоналу військової частини 3113 Тетяна Бузюрова, Михайло Кушнір – помічник начальника загону з правової роботи 31 прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича, начальник відділу соціального супроводу 31 прикордонного загону Дар’я Шинкарук, Дмитро Штифорук – начальник оперативно-розшукової групи прикордонно-оперативного відділу 31 прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича, Василь Дронь – командир експлуатаційного відділення взводу забезпечення роти забезпечення військової частини А2308, Дмитро Миронюк - головний сержант взводу технічного обслуговування військової частини А 2308, Михайло Придій – водій -електрик військової частини А2308.

У цей складний час ми – згуртовані та непохитні, бо захищаємо своє: історію, культуру, традиції, територію, нашу державу - єдину неподільну Україну. Я щиро вірю у наше мирне, щасливе й успішне майбутнє. Переконаний, що ми неодмінно переможемо, і наша держава буде заможною, процвітаючою та успішною країною у вільній сім‘ї європейських народів. З Днем незалежності! Слава Україні!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux