У Чернівцях пройшов форум «Сучасний бізнес на Буковині: державна фінансова підтримка та міжнародні ініціативи»
опубліковано 15 листопада 2023 року о 17:30

У Чернівцях пройшов форум «Сучасний бізнес на Буковині: державна фінансова підтримка та міжнародні ініціативи». Його організував Чернівецький обласний центр зайнятості за підтримки Представництва Агентства ООН у справах біженців в Україні.

У форумі взяли участь представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, провідних банківських установ, успішні підприємці та роботодавці, які зацікавлені в економічному розвитку Буковини, представники міжнародних  та національних організацій та фондів, що сприяють у реалізації бізнес-проєктів на території нашого краю. 

На заході учасникам презентовано успішні приклади реалізації урядової програми єРобота, програми, які спрямовані на збереження робочих місць та розвиток бізнесу, шляхом надання фінансової допомоги від Державної служби зайнятості, а також ініціативи підтримки бізнесу міжнародними та національними благодійними організаціями.

Зокрема, з липня минулого року майже 350 підприємців отримали гранти на створення та розвиток власного власної справи в рамках урядової програми єРобота, це сприяло створенню майже 700 нових робочих місць у Чернівецькій області.

«Підтримка бізнесу – це пряма інвестиція в розвиток нашого краю, адже наразі 53% бюджетів різних рівнів Буковини – це надходження мікро-, малого та середнього бізнесу.  Маємо всіляко сприяти його масштабуванню та збільшенню кількості робочих місць шляхом грантів та компенсацій», – каже перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

Наразі Державна служба зайнятості має компенсаційні програми для роботодавців. Це суттєва фінансова підтримка, що дає змогу використати свій капітал  та спрямувати його на інші цілі для ведення бізнесу. Впродовж двох років майже 200 роботодавців отримали компенсації витрат на оплату праці за працевлаштованих понад 600 внутрішніх переселенців. Загалом вона складає понад 6 млн грн.

Також з початку цього року до Чернівецького обласного центру зайнятості звернулося 109 роботодавців для отримання:

- компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування 39 зареєстрованих безробітних;

- фактичних витрат у розмірі єдиного внеску за працевлаштування 118 зареєстрованих безробітних.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux