У Чернівцях продовжуються консультації з представниками національних спільнот
опубліковано 13 серпня 2023 року о 11:00

Про основні міжнародні зобов’язання та рекомендації Європейської комісії щодо реформування українського законодавства в сфері захисту їхніх прав та імплементації Закону України "Про національні меншини (спільноти)", впровадження низки підзаконних нормативно-правових актів, зокрема Державної цільової національно-культурної програми «Єдність у розмаїтті», дотримання прав національних спільнот на Буковині йшлося на зустрічах з представниками та представницями румунських, єврейських, польських громад, а також вірменського, німецького та азербайджанського товариств. Заходи відбулися 12 серпня.

Участь у них, зокрема, взяли: заступниця начальника Чернівецької ОВА Юлія Грицку-Андрієш, заступник голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Ігор Лоссовський, начальник відділу співпраці з етнічними спільнотами ДЕСС Віктор Коврей та представники управління культури Чернівецької ОВА.

Захист прав національних меншин, забезпечення можливостей для розвитку їхньої мовної, культурної, релігійної самобутності є важливою частиною нашого євроінтеграційного шляху.

Вимога щодо реформування законодавства про національні меншини (спільноти) є однією з умов, яку Європейський Союз ставить перед Україною на шляху до повноправного членства.

Перший і надзвичайно вагомий крок Україна зробила, прийнявши наприкінці минулого року Закон про національні меншини (спільноти) України.

Одразу після отримання рекомендацій Венеційської комісії, парламент розпочав роботу над проєктом змін для уточнення низки положень цього закону і наразі розроблено відповідний проєкт Закону, який зможе не лише певною мірою виконати рекомендації Венеційської комісії, а й дійсно покращити права національних меншин (спільнот), які проживають в Україні.

Представники громадських об’єднань національних меншин (спільнот) Чернівецької області під час зустрічей висловили свої пропозиції та зауваження щодо проєкту змін до Закону України «Про національні меншини (спільноти) України», а також наголосили на важливості продовження системного діалогу між владою та громадськістю.

Управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації

Слідкуйте за новинами області в Телеграмі https://t.me/+2G5xLpLgculmYTAy

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

#International_office_cv

#Чернівецький_Регiональний_офiс_мiжнародного_спiвробiтництва

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux