У Чернівецькому обласному госпіталі ветеранів війни тривають ремонтні роботи для створення інноваційнного реабілітаційного центру
опубліковано 07 березня 2024 року о 17:00

У Чернівецькому обласному госпіталі ветеранів війни тривають ремонтні роботи для створення інноваційнного реабілітаційного центру.

Договір з переможцем тендеру підписано 10 січня 2024 року. Того ж місяця підрядник одразу приступив до виконання умов договору. Наразі відбувається встановлення деревʼяного каркасу даху будівлі корпусу «Б», адже з моменту зведення вона мала лише рубероїдну покрівлю.

Ремонтний процес перебуває під постійним контролем представників технагляду. Перша перевірка відбулася перед початком робіт — наприкінці січня цього року. У ході наступного обстеження об’єкту, 26 лютого, провідний інженер виробничо-технічного відділу Департаменту капітального будівництва Чернівецької ОВА, який відповідальний за здійснення технічного нагляду об’єкта, висловив певні зауваження будівельникам щодо виконаної роботи, відтак підрядна організація отримала припис. Виконати його повинна до 1 квітня цього року.

Станом на цей момент роботи по обʼєкту не приймалися, а тому не оплачувалися. Згідно з договором, розрахунок з підрядною організацією проводиться поетапно — після перевірки і прийняття виконаного обсягу робіт, відповідно до всіх нормативів і вимог, викладених у договорі. У разі виявлення невідповідності виконаної роботи умовам договору, підрядник зобовʼязаний виправити недоліки за власний рахунок.

Нагадаємо, Чернівецька обласна військова адміністрація, Чернівецька обласна рада та Благодійний фонд «RECOVERY» уклали меморандум про співпрацю. Ним передбачено спільне облаштування сучасного центру реабілітації для військових на 60 ліжок саме на базі обласного госпіталю ветеранів війни. Він буде розміщений у триповерховій будівлі, яка потребує ремонту, адже впродовж багатьох десятиліть капітальний ремонт там не здійснювався. Благодійний фонд «RECOVERY» профінансує внутрішній ремонт триповерхової будівлі, надасть високоякісне медичне обладнання та навчатиме фахівців. За бюджетні кошти буде здійснено утеплення приміщення та облаштування вхідної групи відповідно до норм безбар’єрності. В обласному бюджеті на це цьогоріч запланували 30 млн грн.

У госпіталі є можливість розширити послуги з реабілітації — для цього необхідний капітальний ремонт п’ятиповерхового корпусу. Повна вартість проєкту — 283,4 млн грн. Наразі Чернівецька ОВА продовжує перемовини з міжнародними партнерами щодо можливостей співпраці та фінансування важливого медично-соціального проєкту.

Чернівецька обласна військова адміністрація вдячна голові та депутатам Чернівецької обласної ради і Благодійному фонду «RECOVERY» за небайдужість, підтримку цієї ініціативи та уважність до виконання ремонтних робіт! Разом нам обов’язково вдасться створити для наших захисників сучасний реабілітаційний центр та оновити приміщення обласної лікарні.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux