У Чернівецькій області збільшується мережа спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі
опубліковано 08 березня 2024 року о 17:30

У Чернівецькій області збільшується мережа спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення зазначених спеціалізованих служб.

Від сьогодні така служба працює і у Неполоковецький селищній раді.

У закладі є можливість отримати відповідну допомогу, зокрема юридичні та психологічні консультації щодо випадків домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

«На жаль, кількість випадків домашнього насильства під час війни в Україні зростає. Чернівецька область – не виняток, понад 14 тисяч звернень торік. Тому робимо акцент на створенні соціальних просторів, де надаватимуть різні види допомоги. На сьогодні у громадах області працює 52 таких служб» - зазначила заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

Кошти громада отримала за рахунок субвенції з державного бюджету на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у 2021 та 2023 роках.

Неполоковецька селищна рада провела капітальний та поточний ремонт наявних приміщень денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі та збільшено ліжко-місця для клієнтів з числа маломобільних груп.

Загальна кошторисна вартість рентних робіт і придбання матеріалів та обладнання склали 832,003 тис грн.

Водночас повідомляємо, що у регіоні функціонують «гарячі» лінії зателефонувавши до яких можна отримати інформацію щодо існуючої проблеми насильства у суспільстві та шляхів захисту своїх прав; фахову соціально-психологічну, юридичну та інформаційну підтримку; консультації щодо порушення прав дитини та шляхів їх вирішення; номери телефонів дільничних інспекторів міліції, кримінальної міліції у справах дітей, центру соціальних служб, служб у справах дітей а також громадських організацій, які надають допомогу постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

0-800-401-000 м. Чернівці

0-800-406-434 м. Чернівці

(098) 416-50-45 м. Новодністровськ

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux