У Чернівецькій обласній лікарні запрацював оновлений підрозділ реабілітації
опубліковано 16 лютого 2023 року о 13:30

В ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» раніше функціонував підрозділ фізіотерапії. Тепер його переформатували і створили новий підрозділ реабілітації. Опісля – перевели у приміщення іншого корпусу, розширили функції відповідно до потреб пацієнтів та укомплектували потрібними кадрами.

Зокрема, у приміщенні підрозділу реабілітації провели облицювальні ремонтні роботи, замінили покриття підлоги, сантехніки, дверей, меблевого інвентарю тощо.  

Також придбали обладнання для реабілітації, вартість якого склала майже 7 млн. грн. Для підрозділу придбали медичну бігову доріжку, сходи-бруси, систему Луна, комп’ютеризовану роботизовану систему для відновлення роботи рук, мотобайк (для відновлення моторики рук та ніг), стіл для ерготерапії, два масажні функціональні столи (один з них передбачений для витягування хребта), ряд фізіотерапевтичного обладнання (для електротерапії, ультразвукової терапії, магнітної терапії, парафінотерапії), допоміжний інвентар тощо.

Лікарня за власні кошти провела ремонтні роботи та закупила обладнання.

Задля покращення надання медичних послуг закладами охорони здоров’я області, як гуманітарну допомогу ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» сьогодні отримала медичне обладнання: монітор пацієнта та два дихальні апарати. Вони призначені для постійного контролю параметрів життєдіяльності оперованих або тяжкохворих пацієнтів. 

Необхідні апарати медзакладу від ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» передав голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк.

В оновленому підрозділі працюють лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти та масажисти.

Тут надають наступну реабілітаційну допомогу:

- кінезіотерапія;

- фізична терапія;

- ерготерапія;

- фізіотерапія;

- медикаментозна терапія.

Підрозділ передбачений для надання допомоги військовослужбовцям, хворим із травмами опорно-рухового апарату, пацієнтам, які перенесли оперативні втручання на опоно-руховому апараті, з неврологічними захворюваннями, пацієнтам, які потребують реабілітації після інсульту чи інфаркту тощо.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux