У Чернівецькій області розширять мережу опорних шкіл
опубліковано 16 квітня 2021 року о 15:48

Класні кімнати із оригінальним дизайном, креативні куточки для відпочинку, яскраві різнобарвні шкільні коридори, інтернет-кафе для старшокласників. Усе це до послуг майже 400 дітей, які навчаються у Драчинецькій школі, що у Мамаївській громаді.

Тут є актова зала, затишна їдальня, просторий спортивний зал зі зручними роздягальнями й душовими. А вже найближчим часом планують створити медіатеку, кімнату лідера та кінотеатр, осучаснити тир. 

Із 2017 року заклад освіти працює як опорний. Завдяки цьому діти отримали не лише просторі світлі класи із сучасним технічним оснащенням, а й зручні місця для релаксу на перервах. Так, один з осередків для відпочинку має форму бджолиних стільників зі зручними пуфами. Їх можна виймати, а у стільниках – ховатися і грати.

– Це сучасний, добре оснащений заклад. Тут панують затишок, комфорт і зручність. Тож учергове переконуємося, що створення опорних шкіл є кроком до освіти майбутнього. І державна підтримка таких закладів дає можливість покращити умови для надання якісних освітніх послуг, – зазначила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко, яка відвідала школу у Драчинцях. 

У Драчинецькій школі навчаються 397 учнів, із них 92 щоденно довозять із ближніх сіл. 

– Відколи школа працює як опорна, зросла якість освіти. Маємо переможців учнівських олімпіад з історії, хімії, математики, біології та географії на обласному рівні, а також з історії та географії – на всеукраїнському. Творчо працюють юні науковці, здобуваючи перемоги на конференціях та конкурсах-захистах Буковинської Малої академії наук України у відділеннях «Науки про Землю» та «Історія». Значно покращились результати зовнішнього незалежного оцінювання, – розповіла директорка школи Мар’яна Незнайко. 

Як пояснила Ірина Ісопенко, торік за підтримки обласної державної адміністрації та Департаменту освіти і науки ОДА на Буковині створено 12 опорних закладів та 18 філій. Загалом в області є 27 опорних закладів. Розвивати мережу таких шкіл мають намір і надалі. Так, у 2021 році планують створити ще 7 опорних закладів та 32 філії.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux