У Чернівцях відбулося командно-штабне тренування з ліквідації пожеж у лісових масивах
опубліковано 19 серпня 2021 року о 11:17

Спекотна погода та недотримання громадянами правил безпеки є основними факторами виникнення пожеж у лісових масивах. Улітку вони трапляються досить часто. 

Окрім того, що лісові пожежі завдають шкоди довкіллю, їх також надзвичайно важко гасити. Адже вогонь швидко розповсюджується, може за нетривалий час охопити значну площу та перекинутися на житлові масиви поруч, загрожуючи життю людей.

Аби перевірити готовність рятувальників і працівників лісового та мисливського господарств до швидкого реагування на виникнення таких пожеж, відпрацювання їхніх спільних дій під час ліквідації загорань у лісових масивах, 18 серпня на території  Садгірського лісництва у Чернівцях відбулося командно-штабне тренування. Про це інформує пресслужба Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Серед учасників тренування були керівний склад цивільного захисту Буковини, обласного управління лісового та мисливського господарства та рятувальники.

Перший етап був теоретичним. Під час нього обговорювали організацію управління гасіння пожеж в лісових масивах. Присутні переглянули навчальний фільм про те, як діяти під час лісових пожеж, а також обговорили алгоритм взаємодії різних служб. 

Відразу після цього учасники тренування перейшли до наступного етапу, уже з практичними відпрацюваннями. 

За задумом, через порушення людьми вимог безпеки в лісовому масиві Садгірського лісництва сталася пожежа. Горіла лісова підстилка на площі 1 га. Працівники лісництва першими розпочали гасити вогонь, і до приїзду рятувальників за допомогою хлопавок та ранцевих вогнегасників намагались ліквідували пожежу, а також створювали меліоративну протипожежну смугу. Проте сильний вітер сприяв подальшому розповсюдженню полум’я. На допомогу працівникам лісового господарства направили черговий караул 3 державної пожежно-рятувальної частини Чернівців. 

Спільними зусиллями рятувальників та працівників лісового господарства умовну пожежу вдалося локалізувати, а потім і ліквідувати, запобігши поширенню вогню. 

На завершення відпрацювань учасники обговорили хід тренування, вжиття різних заходів з ліквідації пожеж, важливість попереджувальної роботи щодо запобігання займанням в лісових масивах.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux