У Чернівцях стартував форум «Безпечна Буковина. Діти»
опубліковано 15 грудня 2021 року о 12:05

Питання протидії насильству, безпеки дітей у закладах освіти, профілактики і лікування залежності у неповнолітніх та впровадження стратегії безбар'єрності. Такими є основні теми, котрі розглядають на масштабному форумі «Безпечна Буковина. Діти». Уперше подібний захід відбувається на регіональному рівні. Важливі для українців проблеми у Чернівцях обговорюють на рівні Уряду та Офісу Президента. Зорганізували ж майданчик Міжнародний центр допомоги матері і дитині «Місто добра» в партнерстві з Міністерством внутрішніх справ України та Чернівецькою обласною державною адміністрацією.

Учасників форуму привітав голова ОДА Сергій Осачук. 

«Найбільшою цінністю нашої держави, про яку постійно наголошує Президент України Володимир Зеленський, є громадянин, людина. Неможливе майбутнє успішної незалежної сильної України без гідного народу. А відтак, мусимо дбати про людську гідність українця від народження і до глибокої старості. Безпека є першою передумовою для того, щоб громадяни були щасливими в себе вдома», – сказав Сергій Осачук. 

Він також наголосив, що форм має стати потужним майданчиком для діалогу між владниками, волонтерами, правоохоронцями, соціальними працівниками, юристами, психологами, а його результатом – напрацювання реальних механізмів запобігання та протидії насильству щодо дітей, якими зможуть користуватися у громадах. 

До присутніх також звернувся радник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. Він, зокрема, наголосив, що проблема насильства у сім’ї має загальнодержавний характер. Жінкам або чоловікам, котрі потерпають від жорстокості рідних, часто нікуди йти. Тож у цьому контексті Чернівецька область має дуже важливий досвід – центр «Місто добра», котрим опікується Марта Левченко і де кожен може знайти прихисток. 

«Я особисто буду робити все, щоби успішний чернівецький досвід поширився на всю країну», – сказав Антон Геращенко. 

Означені проблеми обговорять під час трьох панельних дискусій. Після їхнього завершення представники громад та різноманітних соціальних служб зможуть отримати рекомендації щодо того, як працювати з дитиною, яка отримала травму через насильство у сім’ї, як створити кімнату безпеки та які інструменти дає держава, аби протидіяти жорстокості. 

Форум «Безпечна Буковина. Діти» стане першим із серії подібних заходів у Чернівецькій області, на яких обговорюватимуть важливі соціальні проблеми.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux