Туристичний бранч «Зелені Карпати» провели на горі Томнатик
опубліковано 30 серпня 2023 року о 14:48

Захід організував Департамент регіонального розвитку Чернівецької ОДА в рамках реалізації транскордонного проєкту «CARPATHIA UNESCO – GREEN CARPATHIA Integrated cross-border touristic route» Спільної операційної програми «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2014 – 2020. Його мета - показати гостям Буковини історію, культуру краю, ознайомити із туристичними перлинами Чернівецької області.

Учасниками заходу стали відомі українські тревел блогери, журналісти, викладачі, студенти та громадські організації, що активно беруть участь у промоції буковинського краю.

«Міжнародна співпраця сьогодні, здебільшого, спрямована на підтримку постраждалих від війни громадян, однак працюємо і на перспективу - продовжуємо транскордонне співробітництво у різних сферах, зокрема природоохоронній та туристичній, економічній, пропагуємо Буковину її інвестиційну привабливість», - каже перша заступниця начальника обласної військової адміністрації Альона Атаманюк.

Під час туристичного бранчу студенти Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну імені Василя Шкрібляка провели майстер-класи із бісероплетіння герданів та різьбярства та Кафедри декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ ім.Ю.Федьковича.

Звучали автентичні гуцульські трембіти, гостей пригощали продукцією крафтових виробників і частували справжніми смаколиками гуцульської кухні від майстрині Наталії В’ятковської, яка готувала страви за рецептами книги «Смаки Буковини».

Все це відбувалося на висоті 1565 метрів над рівнем моря, в мальовничому куточку Буковинських Карпат на колишній радіолокаційній станції «Памір».

Слідкуйте за новинами області в Телеграмі https://t.me/+2G5xLpLgculmYTAy

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

#International_office_cv

#Чернівецький_Регiональний_офiс_мiжнародного_спiвробiтництва



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux