Цьогоріч половина бюджету буде спрямована на забезпечення всім необхідним Збройних сил
опубліковано 05 січня 2023 року о 12:00

Найперший пріоритет Уряду у 2023 році — забезпечення армії, оборона та безпека. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів України 3 січня.

«Цьогоріч половину бюджету ми направимо на забезпечення всім необхідним наших Збройних сил. Усі податки, які платять громадяни та бізнес, підуть саме на оборону та безпеку. Наша армія стане ще сильнішою. Ми активізуємо нові програми виробництва й закупівлі зброї та техніки», — зазначив очільник Уряду.

Водночас у 2023 році буде активно розбудовуватися інфраструктура безпеки. Як відзначив Прем’єр-міністр, це розгалужена мережа сучасних облаштованих укриттів у межах пішохідної доступності.

Зокрема, Уряд ухвалив рішення про вдосконалення проектування будівель. Було визначено перелік об’єктів, під час будівництва яких обов’язково мають бути передбачені укриття й інші елементи захисту: заклади освіти, лікарні, житлові та громадські будівлі, об’єкти критичної інфраструктури.

Серед інших пріоритетів у 2023 році, за словами Прем’єр-міністра, інтеграція України в ЄС та НАТО. Так, з метою початку переговорів про членство в Європейському Союзі Уряд планує розробити позицію щодо всіх 35-ти розділів майбутньої Угоди про членство.

«У липні у Вільнюсі відбудеться черговий саміт НАТО. Готуємося до нього вже зараз. Прагнемо закріпити місце України в системі трансатлантичної безпеки. Українська армія безпосередньо на полі бою переходить до стандартів НАТО. Ми вже використовуємо натівські принципи стратегічного планування, освіти, підготовки персоналу та підрозділів, ведення війни. Завдяки цьому не лише стримуємо ворога, але й звільняємо захоплені ним території», — підкреслив Денис Шмигаль.

Глава Уряду додав, що ветеранська політика також є серед основних напрямків роботи цього року. Зокрема, у 2023 році планується затвердити Стратегію переходу від військової служби до цивільного життя та план заходів щодо її реалізації. Стратегія базуватиметься на 4-ох ключових потребах: економічна незалежність, кошти, житло та медичні послуги.

«Наші ветерани — це наша гордість. І держава буде створювати для них найкращі можливості», — наголосив Денис Шмигаль.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux