Триває сесія Чернівецької обласної ради
опубліковано 14 вересня 2023 року о 16:33

Триває сесія Чернівецької обласної ради. Депутати затвердили порядок денний, розглянули частину питань та заслухали виступи колег і звернення буковинців.   

На засідання заслухали керівника Чернівецької обласної прокуратури Антона Ковальського про результати діяльності відомства за перше півріччя 2023 року. Як зазначив Антон Ковальський,  Чернівецька область у лідерах із розкриття кримінальних правопорушень серед областей України.  З початку року прокурори області забезпечували процесуальне керівництво в 321 кримінальному  провадженні, 237 з яких пов’язані з повномасштабним вторгнення РФ на території України. За фактами державної зради, колабораційної діяльності та участі у терористичних організаціях до суду передали 39 кримінальних проваджень, за злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку – 6. Прокурор прозвітував про поточну роботу та окреслив пріоритетні напрямки на найближчий час. Окрім того, про протидію правопорушенням та ситуацію із забезпечення правопорядку в області доповів і керівник Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області Віктор Нечитайло.

Обговорили депутати і виконання регіональних програм, зокрема  Комплексної програми підтримки розвитку сільського господарства Чернівецької області на 2017-2022 роки. На її виконання   з обласного бюджету було виділено 3 млн 368,2 тис. грн. За рахунок коштів інших місцевих бюджетів на фінансування заходів програми було виділено 10 млн 575 тис. грн. Ці кошти були спрямовані на підтримку буковинських фермерів та популяризацію вітчизняної сільгосппродукції та інші заходи. 

Розглянули депутати хід виконання у 2022 році Регіональної програми запобігання дитячій бездоглядності та розвитку сімейних форм виховання на 2022-2024 роки. ЇЇ заходи спрямовані на забечення законних прав та інтересів дітей – сиріт та позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, проживають у соціально неспроможних сім’ях. На Буковині нині діють 17 дитячих будинків сімейного типу, в яких наразі проживає 122 дитини, та 49 прийомних сімей, в яких виховується 90 дітей.  Робота із розвитку сімейних форм виховання триває.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux