27 жовтня уряд ухвалив Стратегію, у якій визначили основні цілі реалізації реформи шкільного харчування. Це — один з найважливіших кроків у процесі зміни системи організації харчування в закладах освіти й забезпечення дітей якісною та поживною їжею.
Реформа шкільного харчування розпочалась у 2020 році за ініціативи першої леді Олени Зеленської та триває попри повномасштабну війну. На найближчі роки Стратегія має стати дороговказом для всіх учасників реформи. На її основі громади можуть розробити регіональні стратегії впровадження змін на місцях.
Стратегія визначає чотири основні цілі реформи:
Передбачається, що завдяки втіленню Стратегії зменшиться частка ожиріння серед дітей, зміняться харчові уподобання школярів, збільшиться кількість учнів, які харчуються в закладах освіти тощо.
Більше про Стратегію реформування системи шкільного харчування, а також про роль МОН у цій реформі читайте на сайті: bit.ly/3tMqRaj.