«Стань янголом-охоронцем» - у Чернівецькій ОВА презентували обласний благодійний проєкт на підтримку онкохворих дітей
опубліковано 13 лютого 2024 року о 18:00

«Стань янголом-охоронцем» - у Чернівецькій ОВА презентували обласний благодійний проєкт на підтримку онкохворих дітей.

На Буковині під наглядом лікарів перебуває 170 дітей з онкогематологічною патологією. Хіміотерапію діти проходять у відділені онкогематології Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. Часто їм доводиться фактично жити в лікарні місяцями.

Маленькі пацієнти потребують не лише лікування, а й свого янгола-охоронця, який допоможе пройти всі складнощі боротьби з хворобою.

Усіх небайдужих закликають долучитися до благодійної армії янголів-охоронців, які допоможуть створити затишний лікувальний куточок, в якому навіть стіни допомагатимуть маленьким пацієнтам боротись з недугою

«Мета проєкту - поширити знання щодо запобігання онкозахворюванням та облаштувати відділення Чернівецької обласної дитячої клінічної за принципом «Лікарня дружня до дитини» або «Моя палата – моя фортеця. Часто ми звертаємо увагу на цю тему, коли хворіємо самі або наші родичі стають пацієнтами онкологів. Думаю, переказуючи кошти на благодійний проєкт, кожен не лише допоможе онкохворим дітям, а й згадає про себе, про необхідність дбати про своє здоров’я», - каже перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

ОКНП «Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня» є єдиною лікарнею в Чернівецькій області, де надається допомога дітям всіх вікових груп з важкими онкологічними та гематологічними захворюваннями. Сучасні підходи та стандарти лікування онкологічних і гематологічних захворювань потребують значних витрат. На даний час за кошти міжнародної благодійної організації Save the Children виконуються ремонтні роботи з облаштування приміщення відділення загальною площею 750 кв. м.

Створення єдиного сучасного доступного та інклюзивного онкогематологічного центру в Чернівецькій області з палатами інтенсивної терапії, поліхіміотерапії та операційною для малоінвазивних хірургічних втручань дасть змогу надавати спеціалізовану медичну допомогу дітям не лише Чернівецької області, сусідніх областей, та в перспективі, й прикордонних територій Румунії та Молдови в межах 100-150 км від кордонів; зменшити тягар фінансових витрат батьків, які змушені зараз лікувати дітей в інших закладах охорони здоров’я України або за її межами, запровадити нові методи лікування дітей з онкогематологічними захворюваннями; обладнати палати для спільного перебування батьків та дитини; забезпечить належний рівень якості медичної допомоги дітям та достойні умови праці для співробітників лікарні.

У обласній дитячій клінічній лікарні триває ремонт першого поверху. З обласного бюджету на це виділено 13,5 мільйонів гривень. Проєктом передбачено і облаштування укриття, яке відповідатиме законодавчим та безпековим нормам.

«Плануємо залучити благодійні кошти, які в подальшому підуть на ремонт відділення онкогематології та облаштування ігрового простору в лікарні. Звичайно ж, і надалі працюватимемо з міжнародними партнерами, аби створювати відповідні умови для лікування та перебування дітей у закладах охорони здоров’я», - зазначила Альона Атаманюк.

Долучилися до ініціативи студенти фахового політехнічного коледжу. Вони розробили власні дизайнерські пропозиції організації лікарняного простору. Проєкт має свою сторінку у соцмережах, де можна дізнатися інформацію про нього, рух коштів та реалізацію задумів: https://www.facebook.com/project.be.angel

Допомогти у реалізації ідеї і стати янголом охоронцем може кожен, переказавши кошти:

ОКНП “Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарняˮ

Код ЄДРПОУ 43291042

для находжень у гривнях: UA253052990000026004011811696 в АТКБ “Приватбанкˮ, МФО 305299;

для надходжень у доларах США: UA563563340000026006302917161 в ЧФ АТ “Ощадбанкˮ, МФО 356334;

для надходжень у ЄВРО: UA613563340000026007301917161 в ЧФ АТ “Ощадбанкˮ, МФО 356334;

для находжень у гривнях: UA513563340000026005303917161 в ЧФ АТ “Ощадбанкˮ, МФО 356334.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux