Сьогодні у Чернівцях відбувся Регіональний серпневий форум для освітян
опубліковано 28 серпня 2024 року о 17:00

Сьогодні у Чернівцях відбувся Регіональний серпневий форум для освітян. Напередодні початку навчального року освітяни обговорювали реалізацію реформи «Нова Українська Школа», реформу профільної середньої освіти, створення осередків «Захист України», організацію навчання для українських учнів, які тимчасово перебувають за кордоном, реформу системи харчування, цифровізацію освітньої галузі, створення безпечного освітнього середовища.

«Наші освітяни продовжують не просто стійко виконувати свої завдання в умовах повномаштабного вторгнення, а й примножують здобутки та перемоги. Цьогоріч з обласного бюджету було виділено на програму Розвитку освітньої галузі 8 млн. 535 тис. грн. та регіональну програму «Вчитель» 1 млн. 300 тис. грн.

Пріоритетом є безпековий блок. На початку року 57 закладів освіти використовували укриття на перших поверхах і потребували нових рішень для того, щоби розпочати навчальний рік в офлайн. Спільно з громадами, працівниками закладів вдалося дооблаштувати укриття, заключити необхідні угоди з іншими суб’єктами для 54 закладів.

Система освіти залишається однією із фундаментальних ланок нашої держави, адже саме педагоги виховують майбутніх захисників та захисниць, лікарів, інженерів, винахідників та інших необхідних фахівців, які спільно боряться за Перемогу України!», - зазначив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, який привітав освітян із початком роботи конференції та побажав їм вдалого нового навчального року, нових здобутків і перемоги для нашої держави.

Буковинські вчителі цьогоріч здобули вагомі заслуги: Учитель року 2024 - уперше за час проведення конкурсу усі фіналісти нашої області (а їх було 3-є) увійшли у «десятку» кращих педагогів України. А переможцем на Всеукраїнському рівні у номінації «Фізика» став  Михайло Гунько – учитель фізики Брусницького Опорного Закладу проявивши професіоналізм, креативність та педагогічну майстерність. Двоє буковинських педагогів у ТОП-50 півфіналістів премії GlobalTeacher Prize Ukraine 2024.

Цьогоріч відновлено проведення олімпіад у очному форматі. Чернівецька область мала честь приймати IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із 3-х навчальних предметів, а саме: хімії, інформатики та історії. Загалом у IV етапі взяли участь 60 школярів ЗО області, з яких 31 стали переможцями (52%, для порівняння у 2023 році – 25 переможців).

Результативною стала участь команди наших обдарованих школярів на всеукраїнському рівні з хімії – 5 переможців; фізики та математики – по 4 переможці; біології, географії та історії – по 3 переможці. І це лишень маленька крапля результатів освітянської спільноти.

Попереду – нові виклики і перемоги!





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux