Що можна приготувати без гарячої води та струму - розповідає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.
Коричнева гречка продається в магазинах уже готова. На пакуванні зазначено, що вона обсмажена й висушена. Якщо немає газу та електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком або кефіром. Вона має настоюватись від 5 до 10 годин. Тому краще замочувати її на ніч.
Цю крупу можна заливати як окропом, так і звичайною водою. Але настоюватися в холодній воді вона має від 10 до 24 годин. Тому краще залити її звечора.
Крупу, залиту холодною водою, достатньо залишити на 20-30 хвилин для приготування. За наявності гарячої води вистачить 5-10 хвилин.
Для приготування в холодній воді залишити настоюватися на 30 хвилин або годину. В окропі – достатньо 20 хвилин.
Залийте манну кашу холодною водою або молоком, накрийте та дайте настоятись 15-20 хвилин.
Залити холодною водою й залишити на ніч.
Ще більше порад читайте на сайті Dovidka.info (https://dovidka.info/yak-pidgotuvatysya-do.../...).