Сергій Осачук відвідав Новодністровську громаду
опубліковано 14 травня 2021 року о 15:52

Перспективи розвитку, потужний спортивний потенціал та можливості використання берегової лінії Дністра для рекреації. Про це ішлося під час візиту голови Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука та його заступників Богдана Ковалюка, Наталії Гусак та Ірини Ісопенко до Новодністровської територіальної громади. 

Новодністровськ – молоде місто, за два роки воно відзначатиме 50-літній ювілей. В області громаду знають завдяки каскаду ГЕС та ГАЕС. 

Водночас, місцевій владі не слід зосереджуватися лише на тому, що це територія енергетиків, упевнений Сергій Осачук. Необхідно створювати сприятливе середовище для розвитку інших галузей промисловості, малого бізнесу, залучати інвестиції, дбати про зручну для містян інфраструктуру. 

– Будь-яке місто має бути магнітом, який приваблює нових мешканців з інших територій. Новодністровськ розташований на стику трьох областей – Хмельницької, Вінницької та Чернівецької. Тож міська влада мусить працювати, творити комфорт для мешканців, аби сюди хотіли переїхати люди з інших територій. А Чернівецька ОДА буде їй у цьому помічником, союзником і партнером, – зазначив Сергій Осачук. 

Одним із таких магнітів для людей може стати спортивна інфраструктура Новодністровська. Тут працює дитячо-юнацька спортивна школа, у якій займаються 320 вихованців. Це унікальний комплекс із гімнастичним залом, футбольним полем, біговими доріжками, та глядацькими трибунами на 1500 місць. У школі є також 25-метровий тренувальний та навчальний басейни, які зараз перебувають на реконструкції. 

Крім того, Новодністровська громада – єдиний в області центр розвитку веслувального спорту. Завдяки унікальним природним умовам, тут займаються на байдарках, каное, човнах «Дракон»та SUP-борді. 

Також голова ОДА відвідав Буковинський ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою, де виховують майбутніх захисників вітчизни. Ліцеїсти щоденно займаються в добре оснащених спортивних та тренажерному залах. Разом із тим, сучасне обладнання встановлене і у навчальних класах. Так, у кабінетах інформатики та є інтерактивні дошки, читальний зал бібліотеки обладнаний комп'ютером та мультимедійною системою.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux