Сергій Осачук відвідав чернівецький завод, який виробляє проводку для автівок «Volkswagen»
опубліковано 14 червня 2021 року о 22:17

«Нервову систему» для автівок «Volkswagen» виробляють у Чернівцях. Тут із 2013 року працює філія товариства «CЕ Борднетце-Україна». Це представництво інтернаціональної компанії, яка виготовляє кабельно-провідникову продукцію. Вона має 41 завод у 15 країнах світу. 

Щотижня у столиці Буковини продукують кабельні в’язки для 500 машин. Підприємство забезпечує роботою майже півтори тисячі людей. Із виробничими процесами познайомився голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук. 

– Ми горді з того, що у регіоні є потужні, сучасні виробництва. Час від часу доводиться чути від наших людей, що вони змушені їхати на роботу за кордон. Однак «CЕ Борднетце-Україна» доводить, що на Буковині можна створити гідні умови праці європейського рівня, щоб люди почувалися щасливими у себе вдома. Потрібно максимально сприяти, аби такі підприємства розвивалися, мали перспективу росту у нашій області. Закликаю всіх буковинців, перш ніж думати про трудову міграцію, зверніть увагу на такі компанії, – зазначив Сергій Осачук. 

Середня заробітна плата працівників на заводі – 12 тисяч гривень. Людей із навколишніх сіл на роботу до Чернівців доправляють автобусами. Крім того, компенсують значну частину вартості харчування, виплачують так звану тринадцяту заробітну плату, гроші на оздоровлення та низку інших бонусів. На підприємстві кажуть – соціальний пакет та рівень заробітної плати постійно оновлюють, аби бути конкурентоздатними на ринку праці. Торік SEBN UA сплатило до бюджету Чернівців 37 мільйонів гривень. 

Компанія змушена було на деякий час зупинити виробництво через пандемію коронавірусу. Однак нині ситуація стабілізувалася, підприємство має нові замовлення та збирається розширювати штат. Так, до осені мають набрати ще 200 робітників. 

– Нам довелося адаптовуватися до роботи в умовах епідемії COVID-19, зокрема, придбати для працівників засоби захисту та розділити робочі місця так, аби між ними була необхідна безпечна дистанція. Нині функціонуємо стабільно. Близько 7 тисяч автомобілів Volkswagen Golf на тиждень у Німеччині виробляють завдяки нашим кабельним в’язкам, і буковинці можуть цим пишатися, – зазначив технічний директор SEBN UA Александр Шламп. 

Загалом компанія «CЕ Борднетце» успішно працює на українському ринку вже 15 років. Тут розташовані чотири заводи – головний у Тернополі та філії у Чернівцях, Чорткові і Хмельницькому.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux