Сергій Осачук обговорив з послом України в Ізраїлі популяризацію інвестиційної привабливості Буковини
опубліковано 20 квітня 2021 року о 15:51

Туризм, медицина, деревообробка, вирощування фруктів. Це лише частина тих галузей на Буковині, які можуть бути привабливими для іноземних інвесторів. Про це ішлося під час зустрічі голови Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука із Надзвичайним і Повноважним Посолом України в Державі Ізраїль Євгеном Корнійчуком. 

Вони обговорили напрямки можливого партнерства та інвестиційної співпраці. 

– Чернівецька область є раєм на землі через свої ландшафтно-кліматичні умови. Тут на невеличкій території сконцентровані різноманітні природні об’єкти – від карпатських гір до дністровських каньйонів. Тож партнери з Ізраїлю можуть інвестувати у рекреаційні, туристичні ініціативи, відновну медицину. Маємо для цього чудові умови та успішні аналогічні проєкти, реалізовані спільно зі шведами, німцями, американцями, – сказав Сергій Осачук. 

Водночас високогірні райони області є чудовим майданчиком для будівництва гірськолижних курортів. 

– Ми активно беремо участь у програмі президента України «Велике будівництво» і розбудовуємо якісну мережу доріг саме у Карпатському регіоні. Тож за кілька років колишній Путильський і Вижницький райони будуть відкриті для цих потреб, – запевнив голова ОДА. 

Сергій Осачук також зазначив, що привабливими для інвесторів можуть бути деревообробна галузь та садівництво. 

Своєю чергою, Євген Корнійчук запевнив – готовий проводити у Ізраїлі промоцію Буковини та усіляко рекламувати інвесторам її ресурси. 

– Нам важливо на регіональному рівні співпрацювати з виробниками, для того, щоб допомагати їм проводити у Ізраїль свою продукцію. Тож коли карантинні обмеження послабнуть, зможемо проводити і онлайн-зустрічі, і тури для потенційних інвесторів у різних галузях економіки, виробництва, сільського господарства, будівництва, – зазначив Євген Корнійчук. 

Учасники домовиилися організувати онлайн-зустріч із послом для громад Буковини, які зацікавлені у співпраці з Ізраїлем та мають конкретні ділові інвестиційні чи експортні пропозиції. 

Також обговорили можливості культурної співпраці, зокрема відновлення єврейських кладовищ.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux