Самореалізація на ринку праці: грантові можливості та працевлаштування
опубліковано 26 серпня 2024 року о 13:00

Самореалізація на ринку праці: грантові можливості та працевлаштування

Служба зайнятості спільно з Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) організували комунікаційний майданчик «Гранти та інші можливості для самореалізації та розвитку». На захід запросили і внутрішньо переміщених осіб, щоб люди, які знайшли прихисток у Чернівецькій області, могли інтегруватися у нову громаду.

На заході розповіли про державні програми, які супроводжує служба зайнятості: грантові – «Власна справа» та «Грант для ветеранів та членів їхніх родин, а також компенсаційні – для роботодавців, зокрема за облаштування робочих місць працевлаштованих людей з інвалідністю, за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб тощо. Також поінформували про недержавні грантові програми для бізнесу.

Від початку дії грантових програм у Чернівецькій області понад 700 представників бізнесу отримали позитивні рішення, зокрема - 29 переселенців. І цей бізнес працює та розвивається.

У комунікаційному майданчику взяли участь досвідчені підприємці та початківці. Працювали дві платформи, на яких можна було дізнатися деталі створення бізнес-плану, подання документів, умови грантових програм, які супроводжує служба зайнятості тощо, а також про недержавні грантові проєкти та регіональні програми підтримки бізнесу.

Також під час заходу підприємці мали можливість ознайомитись із регіональними програмами підтримки бізнесу, про які детально поінформував Ігор Романчук, заступник начальника управління - начальник відділу розвитку торгівлі та підприємництва управління промисловості та підприємництва Чернівецької обласної військової адміністрації.

Нагадуємо, що до 2 вересня продовжено термін прийняття заявок на компенсацію для підприємців:

- за придбане для виробництва товарів подвійного використання обладнання та витрат пов’язаних з отриманням висновку за результатами проведення товарознавчого дослідження щодо визначення можливої орієнтовної вартості товарів, наданого відповідною спеціалізованою експертною установою - http://surl.li/fwpyes;

- суми страхового платежу для експортноорієнтовних підприємств ( які застрахували ризики через ПрАТ «Експортно-кредитне агентство») - http://surl.li/bsvury;

- частини вартості обладнання, що забезпечує акумуляцію і генерацію енергії, для забезпечення роботи в умовах енергетичної кризи - http://surl.li/hfaxze.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux