Руслан Запаранюк звернувся до Президента щодо підтримки рішення РНБО України про скасування санкцій, застосованих до ТОВ «Машзавод»
опубліковано 28 січня 2023 року о 17:39

Звернувся до Президента України Володимира Зеленського щодо підтримки рішення РНБО України про скасування санкцій, застосованих до ТОВ «Машзавод».

Рішенням РНБО України від 19 жовтня 2022 року, уведеним у дію Указом Президента України від 19 жовтня 2022 року № 726 застосовано санкції до ТОВ «Машзавод» строком на п’ять років у зв’язку з веденням господарської діяльності у взаємодії з підприємствами республіки білорусь та Придніпровського регіону Республіки Молдова, що перебувають під контролем російської федерації. До згаданих підприємств також застосовано санкції у зв’язку з їх матеріально-технічною підтримкою збройних сил російської федерації.

Метою застосування санкцій було припинення господарських відносин ТОВ «Машзавод» із вищезгаданими підприємствами та недопущення таких відносин у майбутньому, оскільки вони завдають шкоди національним інтересам України. Щодо досягнення мети застосування санкцій.

Після застосування санкцій керівництво та колектив ТОВ «Машзавод» публічно засуджують збройну агресію російської федерації проти України, підтримують політику нашої держави щодо звільнення тимчасово окупованих територій (підтверджується зокрема відео-зверненням, викладеним на платформі YouTube). ТОВ «Машзавод» припинило співпрацю із суб’єктами, що створюють реальні загрози національний безпеці України. Службі безпеки України було добровільно передано документи, що підтверджують факт розірвання договірних відносин із білоруськими та придністровськими компаніями. Аналіз господарської діяльності підприємства свідчить про те, що воно переорієнтувало свою зовнішню діяльність на європейський напрямок (країни Балтії, Польща, Чехія).

Більше того, ТОВ «Машзавод» надає фінансову та матеріальну допомогу Збройним Силам України (передано 10 одиниць легкової та вантажної техніки).

На прикладі ТОВ «Машзавод» доведено, що санкції не виступають засобом притягнення до відповідальності (покарання), а є гнучким інструментом впливу на поведінку підсанкційних суб’єктів щодо досягнення мети їх застосування. Службою безпеки України встановлено, що керівництво ТОВ «Машзавод» припинило дії, які стали підставою для застосування санкцій та зайняло тверду позицію щодо підтримки держави в умовах воєнного стану. Проте товариство залишається під пильним наглядом компетентних органів з метою недопущення порушення національних інтересів. З огляду на викладене вище, більшістю членів РНБО України було прийнято рішення щодо скасування санкцій, застосованих до ТОВ «Машзавод».

На підставі цього звертаюся до Вас, пане Президенте! Володимире Олександровичу, прошу Вас підтримати рішення РНБО України та своїм Указом зняти санкції з ТОВ «Машзавод».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux